Foto: BoBo/Žiga Žiuvlović jr.
Foto: BoBo/Žiga Žiuvlović jr.

Med prvimi obnovljenimi točkami sta okolica slapa Skalca in energijska pot na Bolfenku.

"Tako smo zdaj postavili sedem totemov, klopc pri energijskih točkah in ob samem framskem slapu uredili planoto nad samim slapom s stojali za kolesarje in z informacijskimi interpretativnimi tablami," je povedala Karmen Razlag, vodja sektorja za turizem pri Regionalno razvojni agenciji za Podravje – Maribor.

Morebitne izletnike sta do zdaj ovirala tudi razpršenost informacij in neenoten videz atrakcij. Temu so naredili konec z novim spletiščem in enotno podobo.

"Glavni cilj, da dejansko v bistvu ponudimo o Pohorju vse na enem mestu. In zato smo naredili nov brand, pripravili novo celostno grafično podobo in pa pripravili spletni portal Pohorje Slovenija, kjer je mogoče najti vse informacije o Pohorju na enem mestu," je pojasnila Razlag.

Z novostmi pa so šele začeli. Nove projekte obetajo že v kratkem. "Prvi je že tukaj doživetja Bolfenk, kjer bomo v bližini cerkve sv. Bolfenk postavili alpinetum in pa seveda fototočko s tem habakukom, kot pa ste omenili, tudi hotel za žuželke, to je tudi zadeva, ki smo jo predvideli, da jo na novo postavimo," je še povedala Razlag.

Vse to pa ne bi bilo mogoče brez skupnega sodelovanja med občinami in zavodi, še dodajajo.

Lepote Pohorja vabijo