Foto: EPA
Foto: EPA

V hladni kalni vodi je pristal tudi gondoljer, ki je poskušal zahteven manever, ko je navigiral plovilo pod mostom nedaleč od Trga svetega Marka. Kljub temu je takoj za tem priskočil na pomoč potnikom.

Po poročanju lokalnih medijev se je skupina turistov iz Kitajske prestavljala po gondoli in snemala selfije z beneško kuliso, ko se je zgodil incident, ki so ga mimoidoči ovekovečili in objavili na spletu.

Gondoljerjevo manevriranje gondole pod mostom je terjalo popolno razporeditev teže na krovu, a so potniki vztrajno ignorirali njegove ukaze, naj se usedejo, in so namesto tega še naprej stali in fotografirali ter tako povzročili, da se je gondola prevrnila.

Vse več incidentov zaradi selfijev

Objava na strani na Instagramu Venezia Non è Disneyland (Benetke niso Disneyland), profilu, ki so ga odprli mladi Benečani, da bi na njem objavljali nezgode turistov v mestu v laguni, navaja, da so bili vsi potniki rešeni, pogreli pa so se v bližnjem gledališču La Fenice, ki jih je "gostoljubno sprejelo".

Leta 2020 je beneška zveza gondoljerjev na svojih plovilih zmanjšala kapaciteto potnikov s šest na pet oz. s 14 na 12, za kar je okrivila “vse bolj debele" turiste.

“Res je, da v primerjavi z 10 ali 15 leti turisti zdaj tehtajo malce več,” je takrat za Guardian povedal Andrea Balbi, predsednik beneške zveze gondoljerjev.

Lani je ameriški turist dobil manjše poškodbe po tem, ko je padel v krater Vezuva, ko je skušal pobrati svoj pametni telefon, ki mu je spolzel in rok med snemanjem selfija.