Koprska promenada. Foto: Radio Koper
Koprska promenada. Foto: Radio Koper

Družina Vodišek hotel gradi v bližini koprskega mestnega središča, je za STA povedal Rajko Vodišek. Vodiškovi se s turizmom ukvarjajo od leta 1965, leta 1988 je zrasel hotel Bio, leta 1995 pa še hotel Vodišek, tudi z novim hotelom pa ostajajo v Kopru, kjer so doma, je povedal direktor družinskega hotela.

Poleg aktivnega turizma bo eno od vodil novega hotela trajnostni razvoj. Tako goste nagovarjajo, da pridejo v Koper z vlakom ali avtobusom. Hotel je lociran na pol poti med glavno železniško in avtobusno postajo ter morjem, v samem hotelu pa bodo gostom ponujali tudi vodene kolesarske ture in možnost pohodništva. Kot je dodal Vodišek, ne gre toliko za butični hotel kot za izkušnjo butičnega aktivnega turizma.

Z imenom hotela, po katerem je bil vse od časov Beneške republike znan Koper, nagovarjajo tuje goste v 500-kilometrskem radiju, ki morda poznajo Koper bolj po italijanskem imenu.

Zemljišče za hotel Capodistria je Vodišek kupil pred 12 leti. V tem času so parcelo odplačali, večmilijonsko naložbo pa bodo financirali tako z lastnimi sredstvi kot s posojili.