Z različnimi ukrepi bodo skušali zmanjšati število prometa na cestah. Foto: Reuters
Z različnimi ukrepi bodo skušali zmanjšati število prometa na cestah. Foto: Reuters

8. aprila bo nastopil popolni sončni mrk. Tovrstni pojavi na določena mesta običajno privabijo množice ljudi, tudi kanadska pokrajina Niagara ni izjema. Številni so pripravljeni zapraviti veliko denarja za nastanitev, da bi redek pojav izkusili na enem od naravnih čudes Severne Amerike, ki leži ob kanadsko-ameriški meji.

Župan mesta Niagara Falls v Ontariu Jim Diodati je napovedal "daleč največjo gnečo, kar so jih kdaj imeli". Po njegovih ocenah naj bi prišlo do milijon ljudi – običajno jih čez vse leto naštejejo 14 milijonov.

Na območju so zato razglasili izredne razmere. Regionalni guverner Jim Bradley se je za to potezo odločil "zaradi velike mere previdnosti". "Razglasitev izrednih razmer krepi orodja, ki jih ima regija na voljo za zaščito zdravja in varnosti prebivalcev in obiskovalcev ter zaščito naše ključne infrastrukture ob kakršnem koli scenariju," so zapisali v sporočilu za javnost.

Oblasti bodo prav tako spremenile nekatere storitve in zaprle nekatere objekte, da bi na dan mrka zmanjšale število vozil na cestah.