Kot so danes sporočili s celjske občine, v podjetju ZPO Celje že nekaj časa intenzivno pripravljajo tehnični sneg, kot vse kaže, ga bodo lahko pripravili dovolj za sobotni začetek smuke.

Po besedah direktorja ZPO-ja Celje Ivana Pfeiferja so na Celjski koči začeli zasneževanje pred dvema tednoma, potem so ga zaradi višjih temperatur za nekaj časa prekinili, pred tremi dnevi pa so zasneževanje obnovili. "Zaradi toplotnega obrata je v višjih legah hladneje kot v dolini, kar nam omogoča zasneževanje, zato upamo, da bomo lahko pripravili dovolj umetnega snega," je pojasnil.

Vodja hotela na Celjski koči Gregor Bezlaj je ob tem dodal, da so bile razmere tudi ponoči ugodne in so lahko izdelali še nekaj dodatnega snega. Trenutne snežne razmere tako omogočajo, da bodo lahko v soboto odprli otroški poligon, katerega uporaba bo dovoljena ob upoštevanju vseh ukrepov, ki veljajo za smučišča.

"Dopoldne smo končali zasneževanje z dvema topovoma in ju prestavili k drugim na progo Celjska koča 1, kjer zasnežujemo polovico proge in traso pod vlečnico. Takoj ko bo mogoče, bomo odprli polovico proge Celjska koča 1 in nato še celotno progo. Vse je odvisno od vremenskih razmer, zato je težko določiti točen datum odprtja proge," je razmere na smučišču še opisal Bezlaj.