Lani je Nemčijo od tujih obiskovalcev obiskalo največ Nizozemcev, Švicarjev in Američanov, sledili pa so jim Britanci in Avstrijci. Foto: Reuters
Lani je Nemčijo od tujih obiskovalcev obiskalo največ Nizozemcev, Švicarjev in Američanov, sledili pa so jim Britanci in Avstrijci. Foto: Reuters

Ta številka pomeni štiri odstotke več kot v enakem obdobju lani, v celotnem letu 2017 pa je končna številka prenočitev dosegla 459,5 milijona.

V prvih devetih mesecih je bilo 68,1 milijona prenočitev obiskovalcev iz tujine, 305 milijonov prenočitev pa so ustvarili domači gosti, je poročal nemški statistični urad Destatis. V obeh primerih pa gre za štiriodstotno rast v medletni primerjavi.

Samo v mesecu septembru so turisti v Nemčiji ustvarili 47,3 milijona prenočitev, kar je tri odstotke več kot septembra lani – od tega je bilo 8,3 milijona tujih prenočitev in 39 milijonov domačih.

Na podlagi še vedno dobrih gospodarskih razmer in visokega števila ljudi, ki potujejo, nemško združenje hotelov in gostišč napoveduje deveto zaporedno rekordno leto za turizem v tej gospodarsko močni evropski državi.

Panoga turizma in gostinstva je lani ustvarila nekaj manj kot 89 milijard prihodkov, samo turistične nastanitve pa so prinesle nekaj več kot 30 milijard evrov. Nemčija se je lani s temi številkami uvrščala na rep prve deseterice največjih turističnih držav na svetu.

Lani je Nemčijo od tujih obiskovalcev obiskalo največ Nizozemcev, Švicarjev in Američanov, sledili pa so jim Britanci in Avstrijci.