Plaža v Velenju je najbolj obiskana turistična točka v velenjski občini. Foto: Bor Roman
Plaža v Velenju je najbolj obiskana turistična točka v velenjski občini. Foto: Bor Roman

"Velenjska plaža ima dušo, tradicijo," je ob razglasitvi povedala podžupanja Mestne občine Velenje Aleksandra Vasiljević. "Ni lepa samo obala, ampak cela zgodba Velenjskega jezera je tista, ki ji daje posebno noto," je dodala.

Zmagovalka v kategoriji naravnih kopališč, Velenjska plaža, vsako leto med kopalno sezono privabi več kot 100.000 obiskovalcev iz Slovenije in tujine.

Akcijo Naj kopališče organizira RTV Slovenija v sodelovanju z radijskimi postajami Radio Si, Radio Maribor, Radio Koper in drugimi lokalnimi radijskimi postajami. Glasovanje je potekalo na spletni strani www.najkopalisce.si in s fizičnimi glasovnicami na 84 kopališčih.

Ob čolnarni je urejena obala s prodom, imajo lesene tribune za sončenje, tuše in sanitarije. Mogoča je izposoja različnih plovil, travnate površine pa ponujajo številne druge možnosti za preživljanje prostega časa ob vodi.

Z novim prireditvenim prostorom in odrom Vista, v neposredni bližini Velenjske plaže, pa so zagotovili razmere za razvoj festivalskih in drugih vsebin.

Drugi zmagovalci so ...
V kategoriji letnih kopališč so kopalci letos največ glasov namenili letnemu kopališču Murska Sobota, ki stavi predvsem na povezanost narave in športnih površin. "Naše letno kopališče ima to prednost, da je umeščeno v naravo ob robu mestnega gozda, ob mestni stadion, tako da ponuja veliko naravne sence, tudi zelenih površin in športne infrastrukture," je povedal župan Mestne občine Murska Sobota Damjan Anželj.

Zmagovalec kategorije pokritih bazenskih kopališč je vnovič ljubljansko Vodno mesto Atlantis.

Največ glasov v kategoriji malih termalnih kopališč so spet dobile Terme Paradiso iz Dobove.

Med srednje velikimi termalnimi kopališči pa je letos prvo mesto uspelo zasesti Termam Vivat.

Najboljše veliko termalno kopališče je postala Aqualuna Terme Olimia.

Znani so zmagovalci akcije "Naj kopališče 2023"