Za prepoved se ni zmenila. Foto: Shutterstock
Za prepoved se ni zmenila. Foto: Shutterstock

Dubajska vplivnica je sardinijskim oblastem plačala zajetno kazen 1800 evrov, ker je vdrla na turistom prepovedano rožnato obarvano plažo na Sardiniji. Za nameček je svoj "podvig" delila v vrsti videoposnetkov in fotografij na družbenih omrežjih.

Ženska je s čolnom prispela na obalo plaže Spiaggia Rosa na majhnem sardinskem otoku Budelli, ki je znana po rožnatem pesku, po poročanju italijanskega tiska pa naj bi ignorirala vse znake za prepoved. Turistom je že od devetdesetih let prejšnjega stoletja prepovedano hoditi po plaži in se kopati v tamkajšnjem morju, lahko pa turisti otok s čolnom obiščejo podnevi in se po otoku sprehajajo po temu namenjeni in urejeni poti.

Ženska brazilskega rodu, ki živi v Dubaju, je vsebino naložila na svoj račun na Instagramu z več kot 35.000 sledilci. Na enem od videoposnetkov si ogleda svoje stopinje v pesku ob melodiji skladbe La Vie en rose Edith Piaf, ki igra v ozadju, poroča Guardian.

Vdor na plažo, ki naj bi se zgodil pred nekaj dnevi, je med ljudmi na Sardiniji sprožil ogorčenje, zaradi česar so policisti obalne straže za arhipelag La Maddalena, ki vključuje otok Budelli, nadaljevali preiskavo. Žensko so kmalu izsledili v Dubaju in jo obvestili o kazni v znesku 1800 evrov, od tega 300 evrov za nespoštovanje prepovedi in 1500 evrov za plovilo, ki ni imelo dovoljenja za dostop do rajskega otoka. Ženska je najela gumenjak, lastnik podjetja za najem plovil pa ni vedel, da namerava z njim odpluti na otok. Otok Budelli je nenaseljen, čeprav je bil več kot 30 let dom enemu prebivalcu, Mauru Morandiju, ki je na otok zataval leta 1989, potem ko se je njegov katamaran pokvaril na poti na južni Pacifik. Morandi, ki ga nekateri primerjajo z Robinsonom Crusoejem, je lahko ostal, potem ko je postal dejanski oskrbnik otoka, vendar je leta 2021 oblast, ki upravlja nacionalni park La Maddalena, takrat 84-letnika izgnala.