Foto: BoBo
Foto: BoBo

"V poletni sezoni bo potnikom na voljo več destinacij in večje število poletov. Mreža bo obogatena s povezavo v Helsinke in Atene, po premoru v zimski sezoni se veselimo tudi vrnitve poletov na londonski Heathrow, pariški Orly, v Amsterdam, Tel Aviv in Tivat," je ob začetku novega voznega reda povedala poslovodna direktorica Fraporta Slovenija Babett Stapel.

Povezljivost bo po njenih besedah izboljšana tudi s pogostejšimi poleti na trenutnih povezavah do pomembnih vozlišč – v Frankfurt, Bruselj, Zürich, Varšavo in Carigrad.

Aprila se z leti v Helsinke po treh letih premora vrača prevoznik Finnair, ki bo ponujal štiri polete na teden. Junija bo mrežo poletov z ljubljanskega letališča dvakrat tedensko okrepil Aegean Airlines s povezavo v Atene.

Air Serbia je pred začetkom poletne sezone napovedal polete v Beograd, kamor naj bi letel dvakrat dnevno, dvakrat tedensko bo letel v Niš, Brussels Airlines bo letel šestkrat tedensko v Bruselj, Flydubai dnevno v Dubaj, Lufthansa trikrat dnevno v Frankfurt in dnevno v München, Turkish Airlines do dvakrat dnevno v Carigrad, Easyjet do šestkrat tedensko na londonsko letališče Gatwick, British Airways šestkrat tedensko na osrednje londonsko letališče Heathrow, Wizz Air pa trikrat tedensko na letališče Luton.

Transavia naj bi do štirikrat tedensko letela v Amsterdam, Transavia France dvakrat tedensko na pariško letališče Orly, Air France enajstkrat tedensko na osrednje pariško letališče Charles de Gaulle, Israir/El Al/Sundor do petkrat tedensko v Tel Aviv, Air Montenegro trikrat tedensko v Podgorico in štirikrat tedensko v Tivat (izmenjujoči se povezavi), LOT Polish Airlines devetkrat tedensko v Varšavo, Swiss Airlines devetkrat tedensko v Zürich in GP Aviation dvakrat tedensko v Prištino.

Napovedi letenja na počitniške destinacije po navedbah upravljavca letališča kažejo tudi na pestro ponudbo čarterskih poletov. Med njimi bodo spet najbolj priljubljene destinacije na grških otokih, v Egiptu, Turčiji in Španiji, za katero bo na voljo razširjena ponudba poletov (Vittoria, Santiago di Compostela, Barcelona, Sevilla in Girona).

Potovanja pod okriljem slovenskih turističnih agencij bodo s čarterji organizirana tudi na Malto, Madeiro in v Porto, na Azore, Islandijo, Zelenortske otoke, Tunizijo, Jordanijo, na Nizozemsko in v Latvijo.

Poletni vozni red, ki se bo začel v nedeljo, bo v veljavi do 28. oktobra.