Mariborski otok. Foto: TV SLO, zajem zaslona
Mariborski otok. Foto: TV SLO, zajem zaslona

Tudi sedanja mestna uprava, kot že tiste pred njo, do kopalne sezone 2024 obljublja lepši videz bisera sredi reke Drave.

Pred letošnjo sezono so se na občini najprej lotili obnove mostu. Okrepiti in na novo zaščititi je bilo treba konstrukcijo, montirati novo ograjo in pohodno površino. A izvajalec z deli zamuja; namesto tradicionalnega zadnjega šolskega dne je tako otvoritev zamaknjena za dober teden.

Odpira se kopališče Mariborski otok

"Kar se mostu tiče, je tudi že prehoden, prevozen, samo še ustrezno ga morajo zaščititi in 3. 7. lahko odpremo," je povedal Miloš Stevanovič iz Športa Maribor.

Po koncu letošnje sezone pa naj bi kopališče prenovili. Bazenske ploščadi bodo lesene, obnovili bodo čofotalnike, novo podobo dobi tudi osrednja stavba, skozi katero bi uredili vhod na kopališče.

"Vhod po novem načrtu ne bi bil več potem na mostu, ampak bi bil tu, kot je bil včasih. Kar pomeni iz zadnje strani te stavbe bo vhod, potem boš šel skozi stavbo, plačal vstopnice in potem boš na neki način znotraj bazenskega kompleksa. Otok kot tak, Mariborski otok, naj bi bil odprt za vse Mariborčane vse leto. To je ideja," je povedal Stevanović.

Do takrat pa bo kopališče sredi reke Drave z lepotnimi popravki odprto po ustaljenem urniku in z enakimi cenami kot lansko sezono.

Začetek kopalne sezone na Mariborskem otoku
Mariborsko kopališče odprlo svoja vrata