"To je prelomnica v razvoju smučišča Krvavec." Foto: BoBo

Smučišče Krvavec je vstopilo v letošnjo zimsko sezono. Osrednji dogodek je bilo slavnostno odprtje nove, hitrejše in ogrevane šestsedežnice Zvoh. Glavna sodobna pridobitev na Krvavcu je zamenjala 40 let staro dvosedežnico.

"To je prelomnica v razvoju smučišča Krvavec. Desetletja in več ni bilo nobene naložbe v žičniške naprave, upam, da bo država spoznala, da je investicija v infrastrukturo žičnic pomemben dejavnik tudi za Krvavec," je za TV Slovenija povedal direktor in lastnik Rekreacijsko-turističnega centra (RTC) Krvavec Janez Janša, ki upa, da bodo državni organi spoznali, da denar ni bil vržen stran. Na odprtje je prišlo okoli 2000 ljudi, nova naprava pa poskrbi, da gneče ni.

Janša je za STA septembra dejal, da je prepričan, da bi morala država v prihodnje neprekinjeno podpirati naložbe v žičniško infrastrukturo, saj jih žičniška podjetja sama ne morejo financirati. Te naložbe ustvarjajo veliko dodano vrednost celotnemu širšemu območju smučišča oziroma gorskega centra, tako se hitro povrnejo tudi v državno blagajno, zagotavlja podpredsednik Združenja slovenskih žičničarjev.

Na Krvavcu se je začela smučarska sezona

Na smučišču so upali, da bodo sezono odprli že prej, a jim je pomanjkanje snega to preprečilo. Trenutno so strmine kljub toplejšemu vremenu zasnežili z umetnim snegom. "Po zgledu tujine je treba vložiti v zasneževalne sisteme, da lahko v trenutku, ko imamo idealne razmere za izdelavo umetnega snega, to naredimo in so tako lahko odprte vse proge," je še za TV Slovenija dejal Janša.

Redno ceno smučarske vozovnice za odrasle so sicer na krvavškem smučišču v primerjavi z lani podražili za dva evra, na 41 evrov. Da bi spodbudili nakup po spletu, bo na spletu cena v celotni sezoni ostala 39 evrov, kolikor je bila tudi v predprodaji.

Na Krvavcu so za letošnje naložbe odšteli 11 milijonov evrov, za sklop naložb pa so prejeli osem milijonov evrov nepovratnih sredstev. Namenili so jih za dopolnitev šestsedežnice Vrh Krvavca z dodatnimi sedeži in digitalizacijo krožnokabinske žičnice. Poleg tega so dopolnili ponudbo poletnih dejavnosti – prenovili so tudi pustolovski park in kupili 50 električnih koles. Zimsko ponudbo bodo tudi letos obogatili s sobotnimi zabavami z živo glasbo na tamkajšnji prenovljeni Plaži.