V prvem delu bodo tako v zdraviliščih dopustovali predvsem gostje iz Slovenije, Avstrije in Hrvaške. Foto: BoBo
V prvem delu bodo tako v zdraviliščih dopustovali predvsem gostje iz Slovenije, Avstrije in Hrvaške. Foto: BoBo

Šolarji se že veselijo zimskih šolskih počitnic, dobro pa kaže tudi slovenskim zdraviliščem. Terme Čatež slovenske šolarje in njihove starše pričakujejo v hotelih na Čatežu in na slovenski obali. Za njih pa so pripravili različne počitniške programe.

V Thermani Laško so trenutno najbolj prodajani paketi zimskih počitnic za družine, senior paketi in posebni termalni paketi za člane Thermana cluba. Gostje bodo pri njih v povprečju bivali 2,5 dneva. "Še vedno je aktualen trend rezervacij v zadnjem trenutku, tako da pričakujemo porast zasedenosti do konca počitnic," so za STA dejali v Thermani Laško.

Tudi v Termah Dolenjske Toplice in Termah Šmarješke Toplice pričakujejo večjo zasedenost hotelskih nastanitev kot lani. Foto: Pixabay
Tudi v Termah Dolenjske Toplice in Termah Šmarješke Toplice pričakujejo večjo zasedenost hotelskih nastanitev kot lani. Foto: Pixabay

Terme Krka med šolskimi počitnicami pripravljajo različne programe, ki so primerni tako za mlajšo kot malo starejšo populacijo. Gostje, ki jih v teh termah pričakujejo v drugi polovici februarja, so se v večini odločili za krajši počitniški oddih za od dve do tri noči, nekateri pa tudi do sedem noči. Po navedbah Term Krka bo v dveh tednih zimskih počitnic v njihovih hotelih tradicionalno počitnikovalo največ slovenskih gostov. Med tujimi gosti pa bo največ Italijanov in Nizozemcev ter gostov iz Hrvaške in Srbije.

Terme Olimia imajo prvi del počitnic do 24. februarja zelo dobro zapolnjen

V obeh dolenjskih zdraviliščih, in sicer v Termah Dolenjske Toplice in Termah Šmarješke Toplice, pričakujejo večjo zasedenost hotelskih nastanitev kot med lanskimi zimskimi počitnicami. Dobro zasedenost nastanitvenih kapacitet pričakujejo tudi v Sava turizmu. V strukturi gostov letos nekoliko večji delež predstavljajo domačih gostje, preostalo pa tuji gostje iz Avstrije, Nemčije, Češke, Hrvaške in Srbije. Njihovi gostje bodo bivali v povprečju od dve do tri noči.

Terme Olimia imajo prvi del počitnic do 24. februarja zelo dobro zapolnjen in je zasedenost obeh hotelov že več kot 90-odstotna, medtem ko je v posameznih dneh še nekaj prostora v njihovih apartmajskih enotah. V drugem delu počitnic pa se sobe še polnijo sproti, vendar je za zdaj na voljo še dovolj prostora. Ne glede na to, da gre za zimske počitnice, pa je večina bivanj, ki jih gostje rezervirajo, kratkih, torej za od dva do tri dni, medtem ko so rezervacije za daljša bivanja bolj izjema.

Največ povpraševanja je za družinske pakete z vključeno animacijo in vstopom v Termalijo Family Fun, ki bo ravno zaradi večjega števila gostov v hotelih in apartmajih v prvem delu počitnic praviloma zaprta za enodnevne kopalce.

Opažajo nekoliko večji porast zasedenosti v primerjavi z lani

Terme Zreče bodo glede na trenutno stanje rezervacij v času zimskih šolskih počitnic zasedene 94-odstotno. Foto: Pixabay
Terme Zreče bodo glede na trenutno stanje rezervacij v času zimskih šolskih počitnic zasedene 94-odstotno. Foto: Pixabay

Terme Portorož v času letošnjih zimskih počitnic opažajo nekoliko večji porast zasedenosti v primerjavi z lani. To pripisujejo lanskemu zgodnjemu nastopu zimskih počitnic in obilici snega, ki je lani privabil družine na snežne strmine. Kljub boljši letošnji zasedenosti v omenjenem obdobju pa imajo še vedno na voljo nekaj družinskih sob, za katere pričakujejo, da se bodo v prihodnjih dneh zapolnile.

V hotelih LifeClass Portorož po trenutnem stanju rezervacij za prvo četrtletje zaznavajo pozitivne trende. Ti kažejo, da bi lahko imeli celo nekoliko več prenočitev v primerjavi s prvim četrtletjem lani.

V obmorskem Talasu Strunjan poteka prenova hotela Svoboda. Že prenovljena Laguna Strunjan, ki ima večje sobe, primerne tudi za družine, pa deluje nemoteno.

Terme Zreče bodo glede na trenutno stanje rezervacij v času zimskih šolskih počitnic zasedene 94-odstotno. Po pričakovanjih bodo največ prenočitev ustvarili slovenski gostje, in sicer 64 odstotkov. Med tujci bo največ Hrvatov, Madžarov, Italijanov, Romunov, Francozov in Nemcev.

Gostje bodo v povprečju pri njih bivali pet dni oziroma štiri noči. Na voljo je še nekaj prostih mest. V skladu s trendom rezervacij v zadnjem hipu v prihodnjih dneh in tednih pričakujejo še kar nekaj povpraševanj in rezervacij, so za STA še dejali v Termah Zreče.