Barron Trump s staršema na pogrebu Melanijine mame Amalije Knavs januarja letos. Foto: AP
Barron Trump s staršema na pogrebu Melanijine mame Amalije Knavs januarja letos. Foto: AP

Sin Melanie in Donalda Trumpa, ki se doslej javno ni izpostavljal, bo 17. maja končal srednjo šolo.

Položaj delegata bo doslej najbolj odmevna politična vloga Barrona Trumpa, ki je marca dopolnil 18 let. Njegova starejša brata Eric in Donald Trump mlajši ter sestra Tifffany so imeli vloge v predsedniški kampanji svojega očeta leta 2016 in jih imajo tudi letos.

Vsi trije bodo prav tako floridski delegati na konvenciji.

Ime Barrona Trumpa se je omenjalo v javnosti ob začetku sodnega procesa proti Donaldu Trumpu zaradi ponarejanja poslovnih dokumentov v New Yorku, ko se je nekdanji predsednik ZDA pritoževal, da mu sodnik Juan Merchan ne dovoli udeležbe na sinovi šolski sklepni slovesnosti.

Barron je marca dopolnil 18 let. Foto: EPA
Barron je marca dopolnil 18 let. Foto: EPA

Trump mora biti načeloma prisoten vsak dan sojenja v New Yorku, ker je obtoženec v kazenskem postopku, vendar pa mu je Merchan udeležbo na slovesnosti nazadnje le dovolil.

Predsednik floridske republikanske delegacije bo na konvenciji, na kateri bodo Trumpa uradno potrdili za predsedniškega kandidata stranke, njegov sin Eric Trump.

77-letni Trump je na Floridi, kamor se je uradno preselil iz New Yorka, zmagal tako leta 2016 kot leta 2020.

Poleg članov ožje Trumpove družine bo floridska republikanska delegacija polna njegovih zaveznikov. Med njimi so zaročenka Donalda Trumpa mlajšega Kimberly Guilfoyle, soprog Tiffany Trump Michael Boulous, pravosodna ministrica države Pam Bondi in drugi.

"Imamo veliko delegacijo voditeljev, izvoljenih uradnikov in celo članov Trumpove družine," je dejal predsednik Floridske republikanske stranke Evan Power.