Foto: Radio Slovenija
Foto: Radio Slovenija

Brez prostovoljnih gasilcev Poli maratona ni – skrbijo za red, varnost, tako in drugače pomagajo kolesarjem. Letos pa bodo udeleženci Poli maratona pomagali gasilcem, pravi član uprave Perutnine Ptuj in predsednik Kolesarskega kluba Perutnine Ptuj David Visenjak.

"Za vsakega prijavljenega bomo podarili en evro okoliškim gasilskim društvom, ki so v preteklih letih pomagala pri organizaciji." Ob tem dodaja, da so interes za pomoč gasilskim društvom že izkazali tudi njihovi poslovni partnerji.

Da je pomoč več kot dobrodošla, pravi Danijel Mlinarič iz Prostovoljnega gasilskega društva Gabernik: "Oprema je draga in vsega nam lokalna skupnost ne more zagotoviti. To je kar izdatek."

Udeleženci pravijo, da je ta dobrodelna nota in pomoč gasilcem še en razlog več za udeležbo na letošnji prireditvi.

18 kilometrov bodo na letošnjem dogodku prekolesarili vsak zase, kjer koli bodo želeli, pravi direktor Kolesarskega kluba Perutnine Ptuj Marjan Kelner: "Vsi, ki se bodo peljali, bodo s sledilnimi aplikacijami na telefonih, urah, zabeležili svojo traso, takrat bomo dobili število udeležencev in odpeljanih tras in prvih tisoč bomo nagradili z majicami."

Ko bo v soboto ob 11. uri na Ptuju zadonela startna pištola, bo imel vsak kolesar priložnost, da z rekreacijo naredi nekaj zase, hkrati pa prispeva še za dober namen.