Foto: EPA
Foto: EPA

Znameniti zdrs kristalne krogle, ki ga ob vstopu v novo leto prirejajo že več kot 100 let, vsako leto pritegne več kot milijon obiskovalcev, tokrat pa bo najslavnejše newyorško cestno vozlišče rezervirano le za peščico povabljenih nastopajoče, predstavnike sedme sile ter za delavce v zdravstvu in ključni infrastrukturi, ki se jim bodo poklonili pod sloganom The Heroes of 2020 (Junaki leta 2020).

"Zdi se primerno, da v soj žarometov postavimo posameznike, ki z močjo in odločnostjo neutrudno vodijo naš narod skozi te čase, pa tudi njihove družine, ki morajo sprejeti svojo žrtev," je v imenu organizatorjev povedal Tim Tompkins.

Vsi drugi bodo lahko odštevali ob neposrednem prenosu dogodka, na katerem bo kot osrednja glasbena gostja nastopila Gloria Gaynor s pesmijo s pomenljivim naslovom ‒ I Will Survive (Preživela bom). Na prireditvenem prostoru bodo obvezne maske, pa tudi razdalja med različnimi gospodinjstvi.

So pa prebivalci New Yorka, ki ga je pandemija močno prizadela, na svoj račun prišli danes, saj so na Times Square pripeljali velikanski svetlobni znak 2021, ki ga bodo dvignili na vrh ene izmed stavb, kar je bila priložnost za fotografije letnice, za katero vsi upajo, da bo prinesla manj gorja kot ta, ki jo trenutno zapisujemo ...