Angleška prometna policija si zadnja leta pri spremljanju prometa pomaga tudi s sodobno tehnologijo. Foto: Shutterstock
Angleška prometna policija si zadnja leta pri spremljanju prometa pomaga tudi s sodobno tehnologijo. Foto: Shutterstock

Kot so pojasnili na policijski postaji v Bulwellu, mestecu v bližini Nottinghama, je spremljanje prometa v kraju avtomatizirano in ga nadzirajo kamere oz. računalniški programi, ki nato patruljam javljajo morebitne prekrške in druge nepravilnosti v prometu. V sredo zvečer so bili na tak način obveščeni, da po cesti vozi moder mini, ki po dostopnih podatkih nima urejenega avtomobilskega zavarovanja, poroča BBC.

Ko so voznika ustavili in ga prosili za dokumente, jim je ta suvereno odvrnil, da jih nima – njegov avtomobil namreč ni bil zavarovan, pa tudi sam nima vozniškega izpita. Kot je navedel, vozi že od svojega 12. leta, izpita pa ni nikoli opravil, saj v tem ni videl potrebe. Policisti so v objavi na družbenih omrežjih še razložili, da 84-letnika (po njegovih navedbah) do zdaj možje v modrem niso ustavili še nikoli, tudi v prometno nesrečo ni bil nikdar vpleten.

A prav zaradi avtomatiziranega spremljanja prometa, opozarjajo policisti, je danes za kaj takšnega zelo malo možnosti, "zato se pred odhodom tudi na čisto kratko pot do trgovine, raje prepričajte, da so vaši dokumenti veljavni". Moškemu namreč ne nameravajo pogledati skozi prste, čaka ga zagovor pred sodnikom.