Spencer Stone se je tudi iz tokratnega pripetljaja izvlekel v enem kosu. Foto: Reuters
Spencer Stone se je tudi iz tokratnega pripetljaja izvlekel v enem kosu. Foto: Reuters
Ameriški junaki so se med drugim srečali tudi s predsednikom Obamo. Foto: Guliver/Getty Images

Incident se je zgodil v zgodnjih jutranjih urah, s posnetkov varnostne kamere pa je razvidno, da se je Stone pred lokalom stepel z več moškimi, nato je eden izmed njih izvlekel nož in Stona večkrat zabodel. Policija je sprva mislila, da bo žrtev zaradi poškodb umrla, a se je Stone izvlekel in naj bi povsem okreval.

"Je živ, njegovo stanje pa stabilno. Podatkov o tem, kaj je privedlo do dogodka, nimamo," so sporočili iz ameriških zračnih sil (USAF). "Stone je bil zaradi treh vbodnih ran v zgornji del trupa prepeljan v tamkajšnjo bolnišnico, kjer ga trenutno zdravijo zaradi poškodbe. Incident preiskuje tamkajšnja policija."

V povezavi z incidentom aretacij (še) ni bilo, išče pa policija, ki je naglo zavrnila ugibanja, da naj bi šlo za kakšne povračilne ukrepe, povezane s Stonovim postopanjem na evropskem vlaku, ali terorizem, dva Azijca, ki sta pobegnila s kraja dogodka. "Za napad se ne zdi, da bi bil naključno dejanje, ampak je povezan z incidentom v nočnem klubu," je povedal predstavnik sacramentske policije. "Sprva je izbruhnil spor, ki je nato vodil do fizičnega obračuna."

Reševal dekletovo čast?
Revija People navaja izjave očividca, da naj bi Stone dobil poškodbe zaradi - viteštva. Nasproti naj bi mu namreč stala skupina moških, izmed katerih je eden udaril neko dekle, zato se je Stone kavalirsko spravil reševat dekletovo čast. Omenjeno dekle je sicer kljub temu s kraja dogodka pobegnilo s svojim spremljevalcem, ki jo je udaril.

Stona in njegova dva prijatelja, Aleka Skarlatosa in Anthonyja Sadlerja, so mediji označili za "junake z vlaka", potem ko so poleti na svojem potovanju po Evropi obvladali oboroženega moškega, ki je skušal izvesti napad na vlaku v Pariz. Storilec, 26-letni Adžub El Khazani, je vdrl v vagon in začel streljati s kalašnikovko, nato je Stone planil nanj, pri tem pa bil tako hudo ranjen, da so mu morali v bolnišnici del roke operativno prišiti nazaj. Zaradi izrednega junaštva je francoski predsednik Francois Hollande vsem, ki so pomagali obvladati napadalca, podelil častna odličja.

Odkar so zasloveli, se je trojica med drugim srečala tudi z ameriškim predsednikom Barackom Obamo, pojavila se je v številnih oddajah (Skarlatos celo tekmuje v Plešemo z zvezdami) in bila povabljena na večerjo k Arnoldu Schwarzeneggerju. "Iskreno povedano, obvladati tipa na vlaku je bilo lažje kot vse te stvari, ki so temu sledile," je še ta teden za Washington Post izjavil Stone. "Nenehno si na poti, naš urnik je povsem natrpan, poleg tega pa so pričakovanja, ki jih zdaj ljudje gojijo do nas, precej večja od našega dejanja."