V vasici s 150 prebivalci blizu Salzburga so o spremembi imena že večkrat razpravljali, v četrtek pa so na sestanku krajevne skupnosti sklenili, da Fucking odhaja v zgodovino.

Čeprav je vaščanom ugajalo, da se turisti zanimajo za njihov mali kraj, jih je to vse bolj tudi jezilo, saj so turisti velikokrat znak tudi odnesli za spomin. Tako so večino državnega denarja, ki so ga imeli na voljo, vaščani zapravili za nadomeščanje ukradenih prometnih znakov. Beseda "fucking" v nemščini nima pomena, turiste z znanjem angleščine pa je napis seveda nasmejal.

Kaj se bo januarja zgodilo z obstoječimi tablami, še niso pojasnili.

Novice, da Fuckinga ne bo več v Avstriji, so z novim poimenovanjem "fugging neverjetno", pospremili tudi v sosednji Nemčiji.

Vasica sicer obstaja že okrog 800 let, ko se je tja priselila prva družina Fuck, ki je imenu takrat ustanovljene domačije, ki se je razvila v vas, dodala pripono -ing, ki v stari nemščini pomeni ljudi. Vse do konca druge svetovne vojne vaščani niso poznali pomena besede, ki predstavlja ime vasi. Takrat so jim skrivnost razkrili ameriški in britanski vojaki, ki so se tam ustavili.

To pa ni edino eksplicitno ime vasi ali mest. Tako imajo v ameriški zvezni državi Pensilvanija mesto Intercourse (Spolni odnos), na škotskem otoku Lewis je Butt of Lewis (Lewisova rit), v Franciji Condom (Kondom), gorska veriga v ZDA Grand Tetons (Velike dojke), v Severni Karolini je mesto Hornytown (Pohotno mesto), v ameriški zvezni državi Michigan imajo Peck (Poljub, Cmok), v Urugvaju Penis, na Indoneziji je Semen (Sperma), v švicarskih Alpah imajo goro, ki se imenuje Sex Rouge (Spolna rdečica), v Rusiji je Vagina ...