74-letni Lugner je svoji 18-letni izbranki za slavnostni ples pred kamerami poljubil roko. Foto: EPA
74-letni Lugner je svoji 18-letni izbranki za slavnostni ples pred kamerami poljubil roko. Foto: EPA

Nisem bila te sreče, da bi imela med odraščanjem družino, ki bi me ščitila. Hitro sem morala odrasti.

Ruby Rubacuori
Zanimanje avstrijskih medijev za Ruby je izjemno. Nič ne pritegne bralcev in gledalcev bolj kot škandal ... Foto: EPA
Ruby je bila oblečena v črno svileno krilo in krzneno jakno, pozneje pa se je slekla in razkrila globoko izrezan bel top. Po poročanju novinarjev je bila videti samozavestna in pripravljena odgovarjati na vprašanja o Berlusconiju in njeni preteklosti, saj trdi, da 'ni storila nič narobe'. K Berlusconiju domov naj bi šla trikrat, in to na zabave, ki so bile po njenih besedah 'običajne večerje' z veliko hrane, smeha in šalami. Zanika spolne odnose z njim, a naj bi ji dal 7.000 evrov, ker je bila v denarnih težavah. Foto: EPA

Ruby Rubacuori, dekle iz spolnega škandala Silvia Berlusconija, zdaj buri duhove v Avstriji, saj bo gostja Richarda Lugnerja na dunajskem opernem plesu. Plesalka, ki se je znašla v središču pozornosti zaradi razmerja z italijanskim premierjem, pravi, da upa, da bo uspela škandal z Berlusconijem z nastopom na dunajskem plesu potisniti v ozadje.

18-letnica maroškega rodu, katere pravo ime je Karima El Mahroug ("umetniško" pa Ruby Rubacuori, kar v italijanščini pomeni Tatica src Ruby), bo na ples avstrijske smetane prišla kot spremljevalka 78-letnega dunajskega gradbenega mogotca in salonskega leva Richarda Lugnerja.

Ruby je v središču raziskave Berlusconijevega početja. Ta bo moral aprila na sojenje zaradi obtožb, da je mladoletnici plačal za spolne odnose in svoj položaj zlorabil zato, da jo je osvobodil izpod policijskega nadzora. "Upam, da se bodo ljudje odzvali name zaradi mene, in ne zato, ker sem Ruby iz škandala," je Ruby povedala na novinarski konferenci na Dunaju. "Znam le trebušni ples, valčka ne obvladam, a bom poskušala plesati z drugimi - na ta način se veliko naučiš," je še dejala.

"Največja sramota, kar jih je kdaj ustvaril gospod Lugner"
Lugner, ekscentrični obraz z dunajskega družabnega prizorišča, vsako leto povabi slavno gostjo, ki ga pospremi na razkošni dogodek, sicer vrhunec dunajske sezone plesov. Med njegovimi spremljevalkami so bile že Paris Hilton, Dita von Teese in Sophia Loren, Lindsay Lohan in Bo Derek pa sta ga pustili na cedilu. Gradbeni mogotec je Ruby označil za "zelo prijetno in lepo dekle", ki je vedno točno in za katerega je lahko poskrbeti. Po poročanju avstrijskih medijev naj bi dekletu za nastop na plesu plačal kar 40.000 evrov.

Niso pa vsi tako navdušeni nad Lugnerjevo izbiro spremljevalke kot on sam. Organizatorka opernega plesa Desiree Treichl-Stuergkh je izjavila, da je to "največja sramota, kar jih je kdaj ustvaril gospod Lugner". Za avstrijske medije je povedala, da je to "žalostno, sramotno in nespoštljivo", in dodala, da se ji Ruby smili: "Je žrtev, ki je svojo tragično usodo dobro izkoristila."

Na odprtju 55. dunajskega opernega plesa bodo prvič v zgodovini dogodka skupaj z orkestrom Dunajske državne opere nastopili Dunajski filharmoniki pod vodstvom Franza Welserja-Mösta. Prizorišče bo letos okrašeno kar s 60.000 pisanimi cvetovi z Mauritiusa in iz Nizozemske.

Poleg zvezdnikov iz filmskega in glasbenega sveta se plesa vsako leto udeležijo tudi številni domači in mednarodni politiki ter gospodarstveniki. Prireditev bo štiri ure v živo prenašala avstrijska televizijska postaja ORF. Za vstopnico je bilo treba letos odšteti 230 evrov, cena uglednih stranskih lož znaša od 8.500 do 17.000 evrov, cena mize za dve osebi pa se giblje od 160 do 320 evrov.

Nisem bila te sreče, da bi imela med odraščanjem družino, ki bi me ščitila. Hitro sem morala odrasti.

Ruby Rubacuori