Koliko pametnih naprav uporabljate? In katerim bi se lahko odrekli za 24 ur? Foto: Pixabay
Koliko pametnih naprav uporabljate? In katerim bi se lahko odrekli za 24 ur? Foto: Pixabay

Reviews.org, podjetje, ki se načeloma ukvarja s testiranjem različnih naprav in izdelkov, se je v luči nedavnih študij o vplivu časa, preživetega pred zasloni, na splošno zdravje in počutje, odločilo pripraviti digitalni razstrupitveni izziv. "Če imate željo, da bi za en dan vrgli stran svoje naprave, ampak bi za ta dan vseeno radi prejeli plačilo, je to za vas odlična priložnost," so zapisali v uvodu predstavitve izziva.

Sodelujoči se bodo morali za 24 ur odpovedati vsem izdelkom, ki bi jih lahko opisali s pridevnikom digitalni. Poleg mobilnih telefonov, tablic, računalnikov, igralnih konzol in podobnega bodo sodelujoči morali nadzornikom predati še svoj televizijski sprejemnik, vse domače pametne naprave (tudi pametne zvočnike!), pametne ure itd. So pa organizatorji izziva sodelujočim dovolili uporabo mikrovalovne pečice.

V zameno za omenjeno žrtvovanje bodo sodelujoči dobili "preživetveni paket", ki bo vseboval pisalni stroj (kot nekakšen nadomestek računalnika), papir in pisala (za pisanje) in slikarski komplet (za izdelovanje selfijev "po starem").

V podjetju so ob tem poudarili, da iščejo predvsem take ljudi, ki jim je sodobna tehnologija blizu, saj bo le tako to za sodelujoče zares izziv. Poleg tega je sodelovanje omejeno na ljudi, ki imajo dovoljenje za delo v ZDA.

Vsi, ki se želijo prijaviti, pa morajo družbi poslati predstavitveno pismo, v katerem bodo opisali, zakaj se želijo lotiti izziva, in se na kratko predstavili. Rok za prijavo je sicer kratek ‒ izteče se 26. marca ‒, izbranci pa bodo o tem obveščeni tri dni pozneje v spletnem prenosu na YouTubu.