Paul naj bi bil zaradi preroških sposobnosti vreden kar okoli štiri milijone evrov. Foto: BoBo
Paul naj bi bil zaradi preroških sposobnosti vreden kar okoli štiri milijone evrov. Foto: BoBo

Prizadevanja Angležev, da bi na Otok pripeljali svetovno nogometno prvenstvo leta 2018, so "stopila na mino" nedavno, kjer se je "vroča juha" kuhala okrog predsednika njihove nogometne zveze Davida Triesmana. Ujeli so ga namreč med namigovanjem, da naj bi predstavniki španske zveze podkupili sodnike za usluge na že končanem svetovnem prvenstvu v Južni Afriki, zato je moral zapustiti svoj stolček.

A Angleži imajo novo železo v ognju, zvezdniškega mehkužca Paula, ki so ga Nemci v svoj akvarij v Weymouthu pripeljali prav z Otoka. "Čeprav je Paul zadnji dve leti preživel v Nemčiji, je nedvomno ostal ponosni Anglež, zato je navdušen, da bo lahko pomagal Angliji v prizadevanju za organizacijo prvenstva leta 2018. Zato mu bomo pustili, da si sam izbere svojo domovino," je povedala upravljavka akvarija Sea Life Nicola Hamilton.

Spomnimo, Paul se je znašel v svetovnih medijih, ko je pravilno napovedal kar osem izidov tekem na svetovnem prvenstvu. Zgrešil ni niti na zadnji stopnički, ko je pravilno pobral hrano iz škatle, na kateri je bila prilepljena španska zastava, srca Nemcev pa je razžalostil v polfinalu, ko je pravilno uganil, da se bo za "elf" zgodba tam končala.

Nemci mu ne zamerijo
Čeprav so se njegovi skrbniki nato odločili, da ne bo več napovedoval rezultatov, pa bodo o njem napisali knjigo, pojavil pa se bo tudi v filmu, od katerega bo šel zaslužek gojišču želv na grškem otoku Zakintos. "To, da bo postal uradni ambasador angleške kandidature, je tako zanj kot za vse v akvariju velika čast," je dodala Hamiltonova.

Med znanimi obrazi, ki bodo skušali odgovorne prepričati o tem, da si Otok znova zasluži gostiti najboljše reprezentance sveta, so tudi Robbie Williams, Sting, Noel Gallagher, princ William, Lewis Hamilton in Jenson Button.