Southall tudi po izteku šestmesečnega obdobja ne bo brezposeln, saj se je že dogovoril, da bo ostal 'tam spodaj' in postal predstavnik turistične organizacije Queenslanda. Foto: EPA
Southall tudi po izteku šestmesečnega obdobja ne bo brezposeln, saj se je že dogovoril, da bo ostal 'tam spodaj' in postal predstavnik turistične organizacije Queenslanda. Foto: EPA

Ben Southall je tisti srečnež, ki ga je turistična organizacija Queenslanda maja izbrala v akciji, v kateri so ponujali "najboljšo službo na svetu". Ben tako zadnje mesece preživlja ob raziskovanju otokov ob Velikem koralnem grebenu, plava, se potaplja, spoznava domačine in na splošno uživa v tropskem podnebju Queenslanda in tamkajšnjem načinu življenja.

Prejšnji teden pa se je Britancu zgodila nesreča, ki bi se lahko končala tragično, saj ga je opekla kot arašid velika meduza vrste irukandji, ki ima tako strupene lovke, da lahko človek tudi umre. Ben je v svojem blogu, ki ga mora pisati, dejal, da je sprva mislil, da gre le za nedolžen pik na plaži, nato pa so ga začeli mučiti vročina, glavobol in visok krvni pritisk.

Kakšen morski pes, skoraj nevidna meduza je nevarna!
"Mislil sem že, da se mi bo uspelo izogniti vsem nevarnim bitjem, ki živijo na tem delu sveta. Tako me ni poteptal kenguru ali ugriznil morski pes, izognil sem se tudi vsem nevarnim pajkom in kačam. Nato pa sem, v zadnjih dneh mojega bivanja na otoku Hamilton, podlegel skoraj neopaznemu bitjecu," je strnil svoje misli.

Da res ne gre za nedolžno žival, govori to, da je bil njen ožig leta 2002 usoden za dva turista. A Ben je imel srečo, saj je po nekaj dneh s pomočjo antibiotikov povsem okreval, hkrati pa je priznal, da na "usodnem" izletu ni bil primerno oblečen. "Zdaj vem, da bi moral nositi popolno opremo, ki varuje pred tovrstnimi nesrečami."

Postlano z rožicami
34-letni Britanec, ki se je pred selitvijo v Avstralijo ukvarjal z zbiranjem dobrodelnih sredstev, je sicer v šestih mesecih zaslužil 150.000 avstralskih dolarjev (okoli 83.000 evrov), stanoval pa je v razkošnem trisobnem domu tik ob morju, ki mu pripadata tudi bazen in igrišče za golf. Dneve je preživljal ob plavanju, potapljanju, hranjenju rib in intervjujih.