Kultno oboževanje Diega Maradone, ki ga imajo za nogometnega boga. Foto: Reuters
Kultno oboževanje Diega Maradone, ki ga imajo za nogometnega boga. Foto: Reuters
Umrl je nogometni bog Diego Maradona

Na vhodu v cerkev stojita pokala, napolnjena z nogometnimi žogami, obiskovalci pa že od daleč lahko vidijo, da gre za prostore, posvečene enemu najboljših nogometašev vseh časov, saj ob vhodu stoji njegova podoba. Znotraj cerkve so ob križu postavljene Maradonove fotografije – vse od otroških dni do srečanj s pokojnim kubanskim voditeljem Fidelom Castrom in papežem Frančiškom.

Cerkev, ki slavi življenje nogometnega boga, bo zagotovo imela dober obisk, med prvimi obiskovalci pa je bila 22-letna nogometašica Andrea Hernandez, ki je za Reuters povedala: "Moja mama in oče, ki sta katoličana, pravita, da je to noro. Toda za nas, ki imamo radi nogomet, je zelo lepo, da so Maradono počastili na takšen način v Mehiki."

"Zapustil nas je, toda v resnici ni odšel nikamor. Diego je večen."

Marcelo Buchet, ki je cerkev odprl, je dejal, da je to kraj, kjer se lahko pogovarjate o nogometu. "Ni tako kot v drugih cerkvah, kjer moraš sedeti in poslušati. Tukaj ste del vsega. Ljudje so to sprejeli in so zelo veseli. Videl sem, kako jočejo, poljubljajo njegovo sliko, molijo. Veliko bolje se počutim, ker nisem edini norec."

Diego Maradona, ki je umrl 25. novembra lani zaradi srčnega infarkta, je še vedno idol generacijam ne le v Argentini, ki jo je popeljal do drugega naslova svetovnega prvaka leta 1986, ampak tudi po svetu.

Cerkev, posvečeno Diegu Maradoni, je odprl Marcelo Buchet. Foto: Reuters
Cerkev, posvečeno Diegu Maradoni, je odprl Marcelo Buchet. Foto: Reuters