Cirque du Soleil. Foto: EPA
Cirque du Soleil. Foto: EPA

Akrobati bodo junija in julija nastopali v Las Vegasu v fantazijski Mystere in vodni predstavi O, predstavi Kooza in Luzia pa bosta gostovali v Dominikanski republiki in Veliki Britaniji.

Predstavo Kooza bodo novembra prikazali v mestu Punta Cana, predstava Luzia, katere navdih so prizori in zvoki Mehike, pa bo v Londonu na ogled januarja 2022, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po besedah generalnega direktorja skupine Cirque du Soleil Daniela Lamarra je to trenutek, na katerega so vsi čakali. "Skoraj 400 dni je minilo, odkar smo bili prisiljeni vzeti začasni premor, in nestrpno smo čakali vrnitev na oder," je v izjavi dejal Lamarre.

Zgodbo Cirque du Soleil je leta 1984 začela ustvarjati skupina 20 uličnih artistov, te dni pa predstave uprizarjajo po vsem svetu. Občinstvo navdušujejo s sodobnimi cirkuškimi vragolijami ob glasbi, a brez cirkuških levov, slonov in medvedov.

Pandemija je skupino pustila na robu preživetja, saj so morali odpovedati predstave vse od Las Vegasa do Tel Aviva, od Moskve do Melbourna in na prisilne dopuste poslati več kot 4500 akrobatov in tehnikov, kar predstavlja 95 odstotkov njihovih zaposlenih. Večinoma se je to zgodilo že junija lani, ko je podjetje vložilo zahtevek za zaščito pred stečajem.

Podjetje je sicer konec preteklega leta uradno prevzel kanadski sklad Catalyst Capital Group, še navaja AFP.