Foto: Reuters
Foto: Reuters

"Empatija, solidarnost, vzajemnost, civilizacijske vrednote, človekove svoboščine – to so seveda tista veziva, ki na daljši čas lahko ohranjajo družbo. Zdaj smo seveda v izrednih razmerah in moramo sprejeti marsikaj, česar sicer nismo pripravljeni. Zelo upam, da bo vendarle trajalo kratek čas in da iz te stiske oz. tega krča skupinskega lahko izidemo dovolj nepoškodovani, da bomo lahko spet zrli naprej," je za TV Slovenija povedal Lainšček.

"Predlagam ljudem, kot tudi sebi, da v teh časih nekako poskušamo biti potrpežljivi sami s seboj in v teh samotah, ki se nahajamo, da poskušamo zdržati," pa v teh težkih časih sporoča igralka Polona Juh. "Bo čas za igro in za šport ter za vse stvari, samo če bomo pazili drug na drugega. Da smo pripravljeni na to, da če nas nekdo vpraša ali pa ne upa vprašati, če bi bil rad deležen pomoči, da mu sami ponudimo pomoč, če mu lahko."

Oba sta z besedami spodbude obogatila jesensko razglednico, ki so jo posneli snemalci Televizije Slovenija in s katero lahko dobite vpogled, kakšna je eksplozija jesenskih barv po vsej Sloveniji.

Rdeče-oranžna tudi narava