K odkritju kokaina sta verjetno vodili sreča in nepazljivost tihotapcev. Foto: EPA
K odkritju kokaina sta verjetno vodili sreča in nepazljivost tihotapcev. Foto: EPA

Pošiljke banan z nepričakovanimi "dodatki" so prispele v več trgovin verige Carrefour v okolici Varšave. Zaposleni v skladiščih trgovine so med raztovarjanjem banan med njimi odkrili zavojčke bele snovi. Takoj so poklicali policijo, ki je potrdila, da gre za pošiljko kokaina. Po odkritju so v podjetju naročili pregled vseh pošiljk banan na Poljskem in med njimi odkrili še več kokaina.

Skupno so zasegli več kot 160 kilogramov kokaina, ki bi bil na trgu vreden več kot osem milijonov evrov. Ni še jasno, kako je kokain prišel v zabojnike z bananami. Po navedbah so preprodajalci za tihotapljenje bodisi izbrali napačne zabojnike ali pa jim ni uspelo dovolj hitro prevzeti poslanega blaga, preden so ga odkrili zaposleni. Policija prav tako preiskuje morebitne povezave delavcev v trgovinah in kriminalnih združb, saj bi lahko ti sodelovali z njimi pri tihotapljenju prepovedane droge.

Sorodna novica Na Malti zasegli 740 kilogramov kokaina, ki je bil s pošiljko banan na poti v Slovenijo

Pošiljke banan so v preteklih tednih postale tarča preiskovalcev, saj so v več primerih v njih odkrili večje količine različnih prepovedanih snovi. Na Malti so na primer odkrili tudi zabojnik banan z več kot 700 kilogrami kokaina, ki je bil namenjen prav v Slovenijo.