Vid Čeplak je sam spisal pismo in ga naslovil na kopico športnikov. Ti so se z veseljem pridružili akciji. Foto: TV SLO, zajem zaslona
Vid Čeplak je sam spisal pismo in ga naslovil na kopico športnikov. Ti so se z veseljem pridružili akciji. Foto: TV SLO, zajem zaslona

"Spoštovani. Mogoče ste pred časom zasledili, da sem z licitacijo žoge s podpisom Gorana Dragića zbiral sredstva za zdravljenje dveh bolnih otrok. Zdaj pa sem se odločil, da bom ob koncu svojega osnovnega šolanja poskusil narediti dobro delo tudi za Osnovno šolo Nazarje."

S temi besedami je Vid Čeplak začel svojo drugo dobrodelno akcijo, v kateri bo licitiral različne športne rekvizite prepoznavnih slovenskih športnikov. Zbrani denar bo namenil svoji osnovni šoli v želji, da bi ta ostala tudi za prihodnje generacije brezplačna – na tej šoli namreč prav nobene dejavnosti staršem ni treba plačati.

"Ker je naša šola edina brezplačna šola v Sloveniji in že dve leti ni imela dobrodelnega koncerta, ki je bil vir zaslužka zanjo, da je lahko bila brezplačna, sem se odločil, da bi pomagal na ta način," je Vid Čeplak povedal za TV Slovenija. "Vidova akcija bo zelo dobrodošla, seveda smo bili v tem času zelo omejeni pri izvajanju teh dejavnosti za pridobivanje sredstev," je dodala ravnateljica Osnovne šole Nazarje Vesna Lešnik.

"Sem zelo vesel, da je Vid kot najstnik, ki je bil tudi deležen te brezplačne šole, sprevidel, da je pomembno, da živi to naprej," je povedal župan občine Nazarje Matej Pečovnik.

Vidova mati, Nina Čeplak, je opisala, kako je potekala akcija: "Vid je pošiljal pismo prek družbenih omrežij in prek elektronskih naslovov, ki jih je našel na spletu."

Zbral je več kot 70 atraktivnih rekvizitov. Med njimi so podpisan Rogličev dres in rumena majica še enega kolesarskega asa, Tadeja Pogačarja, pa košarkarska, rokometna žoga, hokejski dresi, palice, dres Benjamina Verbiča, smuči, čelade.

Vida je ekipa TV Slovenija ujela tudi pri nekaj predajah. Alpski smučar Martin Čater je ob predaji povedal: "Tu pa je še dres, ki sem ga uporabljal na tekmi, upam, da se kdo najde, v dobrodelne namene." Srečal se je tudi z rokometaši Celja Pivovarne Laško, ki so med drugim podarili rezervno žogo Lige prvakov s tekme proti PSG-ju.

Vid želi sredstva šoli predati do 15. junija, to je namreč zadnji šolski dan devetošolcev. Dražba se bo začela prve dni junija.

Devetošolec Vid Čeplak bo znova licitiral športne rekvizite