Twitter ima okoli 370 milijonov rednih uporabnikov na mesec. Foto: EPA
Twitter ima okoli 370 milijonov rednih uporabnikov na mesec. Foto: EPA

"Dosegli ste dnevno omejitev objavljenih tvitov," se je na veliko presenečenje nekaterih uporabnikov priljubljenega omrežja izpisalo, ko so v sredo okoli 11. ure zvečer po slovenskem času želeli objaviti svoj zapis. Twitter se je na težave odzval z opravičilom: "Twitter za nekatere od vas ne dela po pričakovanjih. Žal nam je za neprijetnosti. Seznanjeni smo in napako odpravljamo."

Zaplet pri uporabi Twitterja in Twitter Decka sicer ni trajal dolgo, poroča BBC, a je dodatno razburil uporabnike, ki se zadnje mesece pogosto spopadajo s težavami pri objavljanju oz. dostopnosti omrežja. Uporabniki so poročali tudi o nenavadnih pripetljajih, ki bi lahko bili posledica hroščev – kot navaja BBC, so med drugim ugotavljali tudi, da lahko doseg svojih objav povečajo tako, da svoj profil zaklenejo.

Številni poznavalci težave pripisujejo drastičnemu krčenju zaposlenih, ki ga je po prevzemu družbe oktobra lani izvedel Elon Musk. Kot je pred kratkim sporočil Musk, je imela družba, ko jo je pred slabimi šestimi meseci kupil, okoli 8000 zaposlenih, zdaj jih ima le 2300.

Twitter je sicer v ZDA pred kratkim uvedel posebno plačljivo novost: uporabniki lahko za osem ameriških dolarjev na mesec dobijo možnost objave daljših zapisov – namesto 250 znakov lahko njihov zapis šteje tudi do 4000 znakov.