Borut Pahor še zdaleč ni prvi slovenski politik, ki je 'preveril' svoj posluh pred javnostjo. Foto: RTVSLO/EPA
Borut Pahor še zdaleč ni prvi slovenski politik, ki je 'preveril' svoj posluh pred javnostjo. Foto: RTVSLO/EPA
Pojoči slovenski politiki

Pahor je v Vili Podrožnik za legendo slovenske narodno-zabavne glasbe priredil sprejem, na katerem mu je čestital za osebni jubilej in mu zaželel veliko zdravja ter osebne sreče. Premier je v kratkem nagovoru izpostavil največje uspehe in dosežke Slavka Avsenika, ki so še danes občudovanja vredni tudi v svetovnem merilu, dodal pa je tudi, da Avsenik ostaja navdih številnim mladim glasbenim ustvarjalcem.

"Slovenija, od kod lepote tvoje"
A to še ni bilo vse. Pahor je nato, na presenečenje zbranih gostov, med katerimi so bili tudi ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal, ministrica za javno upravo Irma Pavlinič Krebs, varuhinja človekovih pravic Zdenka Čebašek Travnik in nekdanji predsednik Milan Kučan, sprejel povabilo štajerskega pevca Alfija Nipiča, s katerim sta nato v duetu slavljencu zapela nepozabno skladbo Slovenija, od kod lepote tvoje. Po razvpitem čiščenju čevljev slovenskim nogometašem, ki so se uvrstili na svetovno prvenstvo v Južnoafriški republiki, si je premier tako privoščil še eno zelo odmevno in šaljivo potezo.

Avsenik se je Pahorju nato zahvalil za lepe želje in poudaril, da njegovih uspehov in uspehov ansambla Avseniki ne bi bilo brez njegovega brata Vilka.

Kaj bo čez deset let?
Kljub visoki starosti Slavko Avsenik, ki so se ga v preteklih dneh spomnili mnogi, njegov jubilej pa so s slavnostno sejo občinskega sveta zaznamovali tudi v Radovljici, ne počiva. Harmonike namreč še ne namerava odložiti v kot, prav nasprotno - kot je dejal na slavnostni seji, že ustvarja skladbo za svojo 90-letnico. Tudi za prihodnost se mu ni treba bati, saj po poti glasbenika zelo uspešno že stopa tudi njegov vnuk Sašo, sicer sin Grege Avsenika.

V prispevku za TV Dnevnik na desni si oglejte, kako zna zapeti slovenski premier in kateri so tisti politiki, ki se dobro znajdejo tudi v glasbenem svetu.

Pojoči slovenski politiki