Zložljivi Popotnik. Foto: Elan
Zložljivi Popotnik. Foto: Elan

Rdeča pika je mednarodna nagrada za produktno oblikovanje, oblikovanje znamčenja in komunikacije ter oblikovni koncept. Elan je sicer svojo prvo nagrado red dot dobil že leta 2007 in od takrat se jih je nabralo že 11, a tokrat so prvič dobili najuglednejšo različico nagrade Best of the Best ta je rezervirana samo za izdelke, ki vidno izstopajo iz svoje kategorije.

Sorodna novica Elanova inovacija: karving smuči, ki jih zložiš in pospraviš v torbo

Kot take je komisija prepoznala tudi smuči Voyager (Popotnik), s katerimi v Elanu naslavljajo predvsem smučarje, ki živijo v mestih, tudi v svetovnih metropolah. Komplet sestavljajo smuči, vezi, palice in tudi kompaktna torba, kamor se pospravijo smuči, ki se zložijo na manj kot meter, njene dimenzije pa ustrezajo zahtevam prijave prtljage na letališčih.

Torba je lahko ves čas pri roki, doma, v avtomobilu. Za mestne smučarske navdušence, ki se trudijo svoj delovni urnik uskladiti s potovanji, družino in športom, pomeni hiter smučarski izlet izjemno izkušnjo doživetja na snegu, so prepričani v Elanu.

Cena kompleta je okoli 1500 evrov, idejo pa so v zadnjih letih razvijali skozi vojaško smučko.

Pomembno novost v svetu smučarskih potovanj

Poleg nagrade red dot so smuči Voyager prejele tudi nagrado plus X, ki, kot poudarjajo v Elanu, velja za globalno najpomembnejše priznanje na področju športne tehnologije in življenjskega sloga. Smuči so nagradili v kar šestih od sedmih kategorij: inovativnost, visoka kakovost, vrhunski dizajn, enostavnost uporabe, funkcionalnost in ergonomija.

S smučmi na pot. Foto: Elan
S smučmi na pot. Foto: Elan

Voyager pa je bil nagrajen tudi na največjem sejmu športne opreme ISPO v Münchnu, kjer jim je mednarodna žirija podelila prestižno različico svoje nagrade ISPO Gold Winner Award.

Podeljevalci obeh nagrad so v svojih utemeljitvah poudarili izjemno tehnološko dovršenost in inovativnost smuči, ki predstavljajo pomembno novost v svetu smučarskih potovanj.