Izhodiščna cena za prepoznavni flis zelene barve – Zelenski ves čas med rusko invazijo nosi vojaška oblačila – je bila 50.000 britanskih funtov, tako da so zbrali skoraj dvakrat več.

Nad tem je bil zadovoljen tudi Johnson, ki je ljudi na dražbi pozval, naj sežejo globoko v žep, saj gre za humanitarno pomoč Ukrajini, piše The Telegraph.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Zelenski se je prek videopovezave oglasil na dogodku Pogumna Ukrajina. Pohvalil je Združeno kraljestvo in "pogumnega Borisa", ki ga je obiskal v Kijevu. Johnson pa je ukrajinskega predsednika označil za "enega najneverjetnejših voditeljev sodobnega časa".

Dražba, ki jo je organizirala slavna avkcijska hiša Christie's, je vključevala tudi druge stvari. Na voljo je bil med drugim voden ogled Kijeva, ki ga bo opravil kijevski župan in nekdanji boksarski prvak v težki kategoriji Vitalij Kličko.

"Ne glede na to, ali licitirate za Volodimirjevo jopico ali pa za ogled Kijeva z županom Kličkom, kar sem tudi sam opravil, vredno je, izkažite se. Nocoj podprite Ukrajino, prijatelji, da velika starodavna evropska prestolnica Kijev ne bo nikoli več ogrožena in da bo Ukrajina lahko znova cela in svobodna," je zbranim povedal Johnson.