Prikupnim alpakam so v živalskem vrtu pripravili prav posebno dobrodošlico. Foto: Janez Kotar
Prikupnim alpakam so v živalskem vrtu pripravili prav posebno dobrodošlico. Foto: Janez Kotar
Za zabavo mladih obiskovalcev je skupaj z živalskimi pomočniki skrbel Ribič Pepe. Foto: Janez Kotar

Na delavnicah ste lahko spoznali živali Južne Amerike in južnoameriške poljščine, pa tudi prebudite ustvarjalnega duha v sebi. Najmlajše je zabaval Ribič Pepe. Ob 15.45 sta bila na sporedu uradno odprtje in dobrodošlica alpakam s koncertom zasedbe 4play in Maje Založnik.

"Živalska" modna revija
Ob 17.00 pa je napočil vrhunec dneva: prvič v 60 letih, odkar deluje ljubljanski živalski vrt, se je zgodila unikatna in "živalska" modna revija ZOO Fashion z znanimi slovenskimi modeli in oblikovalci Denisom Strnadom, Jessico Jagec, Jano Koteska ter gosti Piko Božič, Tinkaro Kovač in Simonom Cirkulanom.

Podrobnejši program zanimivega dogodka v živalskem vrtu najdete tukaj.
Organizatorji so obljubili, da bo revija združila energijo, čutnost, lepoto ... Navdih oblikovalcem so bili narava in njeni otroci. Po reviji bodo oblačila tudi prodajali, del dobička bo namenjen ZOO-ju Ljubljana. Več o modnem dogodku boste lahko prebrali tudi na naših straneh.

Zvedav pogled, mojstrsko pljuvanje
Majhna podolgovata glava na dolgem vratu z velikimi temnimi očmi, ki zelo zvedavo gleda, pripada eni izmed štirih vrst južnoameriških kamel, ki se imenuje alpaka. Pokriva jo gosta in zelo mehka dlaka, ki je lahko belo, rjavo, sivo ali črno obarvana. Na dolgih in vitkih nogah spretno in lahkotno hodi po visokogorskih pašnikih ter skalovju. Pravi virtuoz pa je v pljuvanju, kadar se počuti ogroženo. Zadane točno v obraz, saj meri v oči plenilca. Alpake smo vam na MMC-jevih straneh že podrobneje predstavili, več preberite tukaj in si oglejte tudi prikupne fotografije teh živali.

Prihod alpak so omogočili v zavarovalnici KD Življenje, s tem pa utrjujejo svoj glavni cilj: podpreti delo in razvoj Živalskega vrta Ljubljana in s tem živalski svet približati tako otrokom kot odraslim. "Ob svetovnem dnevu živali (ki bo v ponedeljek, 4. oktobra) v KD Življenju kot prijatelji in podporniki živalskega vrta Ljubljana že tretje leto zapored omogočamo pridobitev novih živali ter pripomoremo k izboljšanju njihovih bivalnih pogojev. Po prihodu visokih gostov - žiraf, prijateljev Pike Nogavičke, opice vrste sajmir - smo letos omogočili prihod v ZOO čredici nagajivih južnoameriških kuštravcev – alpak," je ob dogodku povedal Boštjan Jenko, izvršni direktor korporativnega marketinga KD Življenje.

Nekaj utrinkov z dneva, posvečenega alpakam, si oglejte v fotogaleriji.