Pred vožnjo je treba opraviti alkotest. Foto: MMC RTV SLO
Pred vožnjo je treba opraviti alkotest. Foto: MMC RTV SLO
Znanstival
Festival Znanstival že peto let prireja Hiša eksperimentov. Foto: MMC RTV SLO

Če zaupate v znanost in zberete pogum, se lahko s kolesom kar po žici zapeljete čez reko danes do 16. ure, edini pogoj pa je, da ste dopolnili 18 let in da ste trezni. Preden se boste zapeljali po žici nad Ljubljanico, boste tako morali opraviti tudi alkotest.

Kolesarski most je prvi tovrstni dogodek na svetu, kot so pojasnili v Hiši eksperimentov, pa je prav, da smo Slovenci kdaj prvi tudi v pozitivnih zadevah - tokrat v znanstveno-izobraževalno-promocijskem dogodku. Kolesarski most je odprl predsednik državnega zbora Janko Veber.

Festival za mlade in stare
Letošnji Znanstival dogodivščin Hiša eksperimentov organizira že peto leto zapored, tudi tokrat pa navdušuje mlade in stare za izobraževanje in znanost. Znanstival se je začel že v četrtek in bo trajal do nedelje, v štirih dneh pa se bo zvrstilo 70 znanstvenih šovov, predavanj in delavnic.

Priprta vrata Hiše eksperimentov
V času Znanstivala je svoja vrata "priprla" tudi Hiša eksperimentov, ki domuje na Trubarjevi v Ljubljani. Kot so pojasnili, so priprta vrata napol odprta. Tako je cena obiska hiše nižja in znaša dva evra. Vrata se bodo priprla vsako poldrugo uro, skoraj toliko časa pa boste imeli tudi za eksperimentiranje in ogled dogodka, ki bo takrat potekal v Hiši eksperimentov. Število obiskovalcev je omejeno na 60, zato se po pojasnilu organizatorjev držijo starega in preizkušenega mlinarskega pregovora Kdor prej pride, prej melje.