Za začetek se bodo lahko kupci odločali med tremi različnimi vrstami ponyja v 28 različnih kombinacijah, v prihodnje pa bodo raznolikost povečali še z električnimi kolesi. Foto: Žiga Intihar
Za začetek se bodo lahko kupci odločali med tremi različnimi vrstami ponyja v 28 različnih kombinacijah, v prihodnje pa bodo raznolikost povečali še z električnimi kolesi. Foto: Žiga Intihar
Nova kolesa z imenom Pony

Po več letih od prenehanja proizvodnje legendarnih koles pony v Sloveniji je za novo generacijo ponyev poskrbelo podjetje GOR Kolesa, katerega lastnika sta družbi BTC, d. d., in Gorenje, d. d., ki je blagovno znamko tudi kupilo.

"S ponosom predstavljamo novega ponyja, ki so ga kolesarji glede na odziv na družbenih omrežjih zelo pogrešali, saj je vselej veljal za simbol kakovosti. Dobro ime nekdanjih koles želimo ohraniti, zato smo v preteklih mesecih vložili veliko napora, da smo sestavili kakovosten izdelek, narejen s slovenskim znanjem in na naših tleh," je povedal direktor GOR Kolesa Rok Lesjak.

Po Lesjakovih besedah bodo izdelavo koles pony začeli februarja prihodnje leto, sestavljali pa jih bodo v Velenju. Čeprav ponyji ostajajo prepoznavni, pa gre za sodobnejša in privlačnejša kolesa, a s še bolj izpiljeno ergonomijo in vrhunskimi materiali, zagotavljajo proizvajalci.

"So iz aluminijastih okvirjev, to je novo, če primerjamo s starim, zelo smo dodelali zložljivost," je povedal Lesjak. "Največji poudarek je seveda na prestavah, ker jih stari ponyji niso imeli."

Za začetek se bodo lahko kupci odločali med tremi različnimi vrstami ponyja v 28 različnih kombinacijah, v prihodnje pa bodo raznolikost povečali še z električnimi kolesi.

Na spletu je na voljo že prvih 500 novih ponyev, njihova cena pa se giblje od 329 evrov naprej. Kolesa Pony bodo prodajali v Sloveniji, Srbiji in na Hrvaškem, letno pa jih bodo izdelali 5.000.

Predprodaja bo potekala do pomladi, ko bo podjetje odprlo tudi posebno trgovino v Ljubljani.

Bogomir Rebernik, snovalec prve generacije ponyjev, ki se je udeležil predstavitve novih ponyjev v proizvodnih prostorih v Velenju, je primerjal starega in novega. Povedal je, da sta si tako rekoč zelo podobna, novi generaciji ponyjev pa je zaželel vse najboljše na novi poti.

Več v prispevku novinarke Metke Pirc.

Nova kolesa z imenom Pony