"Zasegli smo 4128 l Kozla, ki je bil nezakonito vnesen v Slovenijo. Ugotovili smo, da je bilo pivo uvoženo in se je prodajalo prek spleta brez plačila predpisanih dajatev," so zapisali na spletni strani Fursa. "Bravo ekipa za uspešno zaključen lov na zaklad!"

Do 23. novembra sprejemajo pisne ponudbe za svetlo in temno pivo kozel, svetlo pivo ottakringer in svetlo pivo schwechater, pri čemer je ocenjena vrednost (brez trošarine) 3714,30 evra.

Furs bo sprejel tiste ponudbe, v katerih bo vsaj polovični znesek ocenjene vrednosti, 1857,15 evra.

Ogled blaga je mogoč v času uradnih ur Finančnega urada Maribor na naslovu Tržaška cesta 49, odpiranje pisnih ponudb pa bo 24. novembra ob 8. uri.

A pozor – kupite lahko samo vse pločevinke naenkrat. "Tako, kozlički so pripravljeni na odkup. Ker so navajeni čas preživljati skupaj, jih ne bi ločevali, zato se prodajajo skupaj v paketu še z ostalimi prijatelji," so sporočili iz Fursa.

Furs predpisuje globo od 1000 do 7000 evrov za posameznike, ki opravlja dejavnost ali delo na črno, zaradi nezakonitega vnosa trošarinskih izdelkov v Slovenijo pa je po zakonu o trošarinah zagrožena globa od 400 do 5000 evrov.