Andrea in njen Coco sta po srečnem reševanju pozirala z gasilci in policisti. Foto: Reuters
Andrea in njen Coco sta po srečnem reševanju pozirala z gasilci in policisti. Foto: Reuters

"Moj mali revček," je, potem ko je stisnila svojega ljubljenčka v naročje, vzkliknila presrečna lastnica, 32-letna Andrea Rubio. Tako Andrea Rubio kot njen partner Javier Fernandez sta nad usodo svojega mucka že obupala – uničujoči požar v stanovanjski stolpnici pred devetimi dnevi je namreč vzel deset človeških življenj in številna živalska, zato sta bila prepričana, da ognjenim zubljem ni ušel niti njun Coco.

A so mačka na srečo med prečesavanjem pogorišča našli gasilci, in to po velikem naključju, so pojasnili v objavi na družbenih omrežjih. Kot kaže, se je Coco zatekel v hidrantno nišo v 13. nadstropju pogorelega bloka, dve nadstropji nad stanovanjem, v katerem je prebival skupaj z lastnikoma. Fernandez je za Reuters povedal, da je bilo stanovanje na tisti strani stavbe, ki v požaru ni bila huje poškodovana.

Lastnika sta Coca takoj, potem ko so jima ga predali gasilci, odnesla do bližnje veterinarske klinike na pregled. Veterinarji niso odkrili nobenih poškodb, razen močnega vonja po dimu ni bilo videti, da bi požar in osem dni skrivanja za hidrantom pustila kakšne fizične posledice. Kljub temu so ga za en dan zadržali na opazovanju, predvsem zaradi suma dehidracije.

Rubio in Fernandez skupaj s še približno 150 drugimi stanovalci stolpnice trenutno živita v začasni namestitvi, mestnem stanovanju za socialno ogrožene, na nov začasni dom pa se bo moral navaditi tudi Coco, pravita. "Nekaj časa bo malo izgubljen, a prej ko se bo navadil na novo okolje, prej bo spet stari Coco," je ob tem še dejal Fernandez.