Foto:
Foto:
Carmel slovi po prelepih plažah.

Ženske so za popravilo gasilskega doma v Carmelu, ki si ga mesto ne more privoščiti, zbrale 30.000 dolarjev. Njihova predstavnica Patty Ross pravi, da jim je župan dovolil, da slike za koledar Ognjene lepotice Carmela posnamejo v gasilskem domu in uporabijo vse potrebne gasilske rekvizite.

V koledarju nastopajo ženske, stare od 51 do 84 let, vse poznane v lokalnem življenju, med njimi ena učiteljica in ena podjetnica. Menile so, da bodo s svojim dejanjem koristile skupnosti, še pravi njihova predstavnica in mis novembra.

Župan ni želel komentirati odločitve mestnih veljakov, odvetnik mestne uprave Don Freeman pa je dejal, da denarja niso sprejeli zaradi strahu pred morebitnimi tožbami. Bojijo se namreč, da bi lahko zaradi koledarja na mestno upravo letele pritožbe zaradi spolnega nadlegovanja, neprijetnega delovnega okolja in podobno.

Freeman je še zatrdil, da ne bi radi tvegali, ker ne želijo užaliti katerega od meščanov.

Mesto Carmel slovi po belih peščenih plažah in je dolgo veljalo za priljubljeno letovišče kalifornijskih bogatašev in zvezdnikov. Mnogi izmed njih imajo tam tudi svoje domove, igralec in režiser Clint Eastwood pa je bil nekoč celo mestni župan.