Napis ob vpadnici jasno kaže, kako je Grosuplje ponosno na Aleksandra Čeferina. Foto: RTV SLO
Napis ob vpadnici jasno kaže, kako je Grosuplje ponosno na Aleksandra Čeferina. Foto: RTV SLO

"Aleksander, ponosni smo." Tak napis so že navsezgodaj postavili ob vpadnici v Grosuplje. Res velika zmaga, ne skrivata navdušenja avtorja napisa.

"Velik dosežek v svetovnem merilu, ne samo v lokalnem ... se mi je zdelo primerno, da se Aleksandru na tak način poklonimo, izkažemo neko odobravanje, čestitke, ponos," sta povedala Irena Gantar in Andrej Brezec iz zavoda Drevored.

Nogomet je tudi sicer zelo pomemben v občini Grosuplje. Nogometna zveza Sloveniji je občini podelila posebno priznanje za zasluge pri razvoju tega športa. Aleksander Čeferin je kot velik zagovornik nogometa podpiral Grosuplje pri gradnji nogometnega igrišča.

Tudi Rok, Aleksandrov brat, eden izmed ustanoviteljev odvetniške družbe Čeferin, je vpet v nogomet kot predsednik nadzornega odbora v grosupeljskem klubu. Poudaril je pozitivne značajske lastnosti svojega brata. "On je bister, pošten, priden ... predvsem pa je pomembna po mojem mnenju njegova lastnost, da se ne boji konflikta in da se vedno zavzame za tisto, kar se mu zdi prav, ne glede na posledice," je povedal Rok Čeferin.

Da je postal predsednik, ga ni presenetilo, saj mu je dobro kazalo. Župan Peter Verlič mu je že poslal čestitko, povabil ga bo tudi na poseben sprejem. "Je odličen sogovornik, govori vsebinsko, odgovorno, verodostojno, zato me ni presenetilo, da je postal predsednik Evropske nogometne zveze."

Eden izmed Grosupeljčanov pa je povedal: "Tudi majhni kraji imajo lahko velike ljudi."

In Grosuplje se veseli njegovih uspehov, tako kot je on vedno vesel uspehov svojega mesta.

Grosupeljčani ponosni na Aleksandra Čeferina
Grosupeljčani ponosni na Aleksandra Čeferina