Foto: EPA
Foto: EPA

Krovna zveza FIA je že pred časom zahtevala, da zaradi varnostnih zahtev Hamilton odstrani del nakita, ki ga nosi – gre za uhan v nosu.

Na dirki v Miamiju 8. maja so Hamiltona že opozorili, da bo moral nakit odstraniti, a je takrat dobil podaljšan rok dveh dirk, da to stori, poroča DPA. Ker je Britanec pojasnil, da gre za zahteven zdravstveni projekt, so mu dovolili še eno podaljšanje izjeme, a pred britansko dirko bo tudi ta zadnji rok potekel.

Če torej Hamilton pred domačo dirko ne bo odstranil za vodstvo tekmovanja spornega kosa nakita, ga lahko doleti kazen. Najverjetneje bo v obliki opozorila ali denarne kazni, a po pravilih lahko za takšne kršitve dirkaču izrečejo tudi prepoved nastopa, poudarja nemška tiskovna agencija DPA.

Pred dirko v Azerbajdžanu je sedemkratni svetovni prvak spregovoril tudi o tej tematiki, ki jo sam sicer vidi kot povsem obrobno. "Mislim, da vlagajo veliko preveč energije v to. Pravilo velja od leta 2005, vsi smo med kariero nosili takšen ali drugačen nakit. V preteklosti to nikoli ni bila težava in tudi zdaj ni treba, da postane. Imamo pomembnejše stvari, s katerimi se moramo ukvarjati," je dejal Hamilton.