Družina Harrison se je iz majhne hiše v Wavertreeju preselila leta 1949, ko je bil že pokojni kitarist britanske skupine The Beatles star šest let. V novem domu je najmlajši izmed štirih otrok preživel naslednjih 12 let – leta 1962, ko so se Beatli začeli uveljavljati po svetu, se je namreč družina preselila.

V domovanju, kjer je Harrison torej preživel najstniška leta in se tudi naučil igrati kitaro, naj bi se, kljub obnovam, nekatere lastnosti iz njegovega časa celo ohranile – tam sta še vedno prvotna kad in umivalnik, originalna so tudi nekatera vrata. Nepremičnino, ki naj bi postala kraj, kjer so redno potekale vaje za skupino The Quarrymen in pozneje tudi The Beatles, pa bo dražbena hiša Omega Auctions ponudila na dražbi, poroča BBC.

"Obstajajo številne fotografije, na katerih je Harrison v hiši ali pa pred njo," je zapisala britanska dražbena hiša, ki pa vrednost nekdanjega prebivališča glasbenika, ki je umrl leta 2001, ocenjuje na od 160.000 do 200.000 funtov (od okoli 187.000 do 233.000 evrov). Upajo, da bo hišo kupil nekdo, ki jo bo spremenil v muzej. "Da imaš v lasti nepremičnino, kjer je George preživel leta, v katerih se je oblikoval, in ki je igrala pomembno vlogo pri razcvetu skupine The Beatles, je resnično edinstvena priložnost," je dejal Dan Hampson iz Omega Auctions.

Ker se bliža izid dokumentarnega filma The Beatles: Get Back, ki ga je ustvaril režiser Peter Jackson, pričakujejo še več zanimanja za nakup. Nazadnje je bila hiša sicer na trgu pred sedmimi leti, ko sta jo oboževalca skupine, ki si sicer lastita tudi nekaj drugih domov, povezanih z zasedbo, kupila za 156.000 funtov (okoli 183.000 evrov).