Po tem, ko so julija otok zapustili prejšnji upravniki, je vodenje začasno prevzela partnerska organizacija, ki zdaj išče novo upravo.

Kandidati se lahko prijavijo za desetletni najem pivnice in vodenje otoka, na katerem stojijo tudi razvaline gradu iz 14. stoletja in kamp.

Novega upravnika bodo "kronali" tako, da mu bodo čez glavo zlili vedro alkohol.

Z otokom, ki je dostopen samo s trajektom, upravlja okrožni svet, ki si želi novega upravnika še pred poletno sezono.

Svet opisuje otok Piel kot "izjemno atarkcijo Cumbrie", a opozarja, da gre za "edinstven kraj", zato da mora vsak potencialni upravitelj upoštevati, da so vremenske razmere "specifične" – kot so pogosti tudi električni mrki.

Zadolžitve novega upravnika bodo zajemale "vzdrževanje Ship Inna, vzdrževanje okolice in upravljanje s kampom in sanitarijami".

Upravnik bo moral skrbeti tudi za stol in čelado

Ne bo pa novi upravnik odgovoren za nujna popravila stavbe in pomola. Do takrat, ko novi upravnik zasede položaj, naj bi že postavili nove sanitarije, pivnico pa morda tudi opremili s sončnimi celicami.

Ko so prejšnji upravniki dali odpoved, so podporniki začeli peticijo za rešitev otoka, ki so ga označili za "kronski dragulj" območja in "ključni del naše dediščine".

"Eden najbolj dolgotrajnih vidikov Ship Inna je tradicija kralja in vitezov Piela," navaja spletna stran okrožja Barrow.

"Tradicija veleva, da se vsakega novega upravnika okrona za Kralja Piela v obredu neznanega izvora. Novega upravnika posedejo v starodavni stol, mu posadijo na glavo čelado, v roke pa položijo meč, nato pa mu čez glavo zlijejo alkohol. Do 19. stoletja je omenjeni obred postal tako pomemben vidik otoške zgodovine, da je odgovornost varovanja čelade in stola celo zapisana v najemniško pogodbo."