Lastnika prestižne restavracije v Köbenhavnu, ki se ponaša tudi v Michelinovo zvezdico, je ta teden presenetila velikanska luknja v zidu njihove bogato založene vinske kleti.

Tatovi so luknjo zvrtali iz skladišča vinske trgovine, iz katere pa niso ukradli ničesar. Foto: Formel B/Facebook
Tatovi so luknjo zvrtali iz skladišča vinske trgovine, iz katere pa niso ukradli ničesar. Foto: Formel B/Facebook

Runeja Jochumsena in Kristiana Arpeja-Mollerja je glava še bolj zabolela, ko sta se sprehodila skozi inventar in ugotovila, da manjka več kot 50 steklenic vina. "Tatovi so merili prav na naše redke steklenice, ki imajo velikansko tržno vrednost," je dejal Arpe-Moller.

Med njimi tudi na primer znamko Romanee-Conti, ki velja za najboljše vino francoske vinorodne pokrajine Burgundija in dosega vrtoglave cene. Steklenico iz leta 1945 so, denimo, predlani na dražbi avkcijske hiše Sotheby's v New Yorku prodali za rekordnih pol milijona evrov.

Škoda v omenjeni restavraciji je sicer manjša, lastnika jo ocenjujeta na 1,5 milijona danskih kron (200.000 evrov). Vseeno upata, da bosta ukradenemu plenu prišla na sled. "V eni noči je izginila praktično nenadomestljiva zbirka, ki smo jo sestavljali vrsto let," sta potožila in prosila sledilce, da zato delijo njuno objavo na Facebooku.