Valižanska princesa s sinovoma Harryjem and Williamom. Foto: Newspress (Rex Features)
Valižanska princesa s sinovoma Harryjem and Williamom. Foto: Newspress (Rex Features)
Rolls-Royce Silver Shadow 1979 - Freddie Mercury
Rolls Royce, ki je pripadalo pevcu skupine Queen. Foto: Newspress

Princesa ljudskih src je zeleni avtomobil vozila po razhodu s princem Charlesom leta 1994, v njem pa je večkrat prevažala tudi svoja otroka, princa Harryja in Williama.

"To je neverjetna priložnost za tiste, ki bi želeli postati lastniki predmeta kraljeve družine," je povedal Chris Routledge, generalni direktor družbe Coys. Dodal je še, da meni, da bodo kupci začeli s ponudbami pri 20.000 funtih, vendar pa ne zna napovedati, za koliko bo avtomobil prodan.

Kabriolet naj bi bil v brezhibnem stanju, prevoženih pa ima nekaj več kot 33 tisoč kilometrov. Zanimanja za audi je veliko, največ ponudb pa je prišlo iz Amerike, poroča Hello!.

Do dražbe, ki bo 29. junija, bo avtomobil na ogled v hotelu Grange St. Paul's v Londonu, v sodelovanju s katerim družba Coys pripravlja tudi posebno nagradno igro. Pred samo dražbo bodo namreč izbrali srečneža, ki se bo z Dianinim avtomobilom odpeljal na kosilo.

Sicer pa to ni prvi avtomobil znane osebe, ki ga prodajajo na dražbi. Januarja so na primer prodali vozilo znamke Rolls Royce, ki je pripadalo pevcu skupine Queen Freddieju Mercuryju, decembra 2011 pa so prodali aston martina, ki ga je vozil kitarist skupine The Beatles George Harrison.