Foto:
Foto:
Edina milijarderka, ki je še nevezana, je Oprah.
32-letni Larry Page in 31-letni Sergey Brin tehtata 14 milijard dolarjev.
Stefan Quandt ima v lasti 17 odstotkov podjetja BMW.
40-letni Jeffrey Skoll je še vedno samski.
Najbogatejši še samski Rus ... Mihail Prohorov.
38-letni David Filo je solastnik Yahooja.
Je mlad, lep, bogat ... Kaj bi si ženska sploh lahko še želela?

Najbolje je, da si ogledate Forbsov seznam najbogatejših (samskih) Zemljanov. Na njem so sami milijarderji, večina pa je mlajša od 40 let.

Našim krajem najbližje živi 21-letni Albert von Thurn und Taxis, ki je trenutno eden najbolj zaželenih samcev in najmlajši milijarder na svetu. Poleg tega je, če želite k priimku dodati tudi naziv, nemški princ.


Poleg njega je na listi še en Nemec, Stefan Quandt, 39-letni naslednik avtomobilske družbe BMW. Le ena težava je. Ker 39-letni bogataš ni rad v središču pozornosti, ga boste le težko našle.


Če vam Nemci niso všeč ... Si želite Američana? Pred središčem Googla v kalifornijskem Mountain Viewu si postavite šotor in čakajte na priložnost, da ju zagledate. Lastnika spletne strani, katere delnice dosegajo vedno višjo cene, sta Larry Page in Sergey Brin. Oba še vedno delata v podjetju, ki sta ga ustanovila.


Moški bodo imeli manj sreče!
Za moške na Forbsovem seznamu na njihovo žalost ni veliko milijarderk. Na njem je samo eno ime - 51-letna Oprah Winfrey. Lahko pa poskusite svojo srečo s katero manj bogato ... Na primer Nicole Kidman, Paris Hilton ...


Page in Brin ... 14 milijard dolarjev
32-letni Larry Page in 31-letni Sergey Brin sta ustanovila svoje spletno podjetje Google leta 1998. Še pred enim letom so menili, da vsak od njiju razpolaga s 550 milijonov dolarjev premoženja. Takrat sta dala delnice podjetja na borzo in kmalu se je njuna vrednost oziroma skupno bogastvo povečalo na zavidljivih 14 milijard dolarjev. Delnice, ki so bile na začetku vredne 86 dolarjev, so nedavno kupovali in prodajali že po 187 zelencev.


Sicer pa so tako Pageovi kot Brinovi starši po izobrazbi matematiki. Brin je prebegnil iz Rusije, Page pa je odraščal v Michiganu. Spoznala sta se na Stanfordu, kjer sta oba študirala informatiko. In rodil se je Google.


Stefan Quandt in BMW
Ta zelo zaželeni samec je lastnik 17-odstotnega deleža avtomobilske družbe BMW, podjetja, ki ga je njegov oče Herbert Quandt rešil pred bankrotom. Stefan je inženir in lastnik podjetja Delton AG, ki se med drugim ukvarja z distribucijo električne energije in proizvodnjo homeopatskih zdravil. Poleg tega je lastnik dela kapitala, vloženega v CEAG, Til, Data card ... Stefan živi zelo skromno, odmaknjen od oči javnosti. Na novinarje je alergičen in tudi zato se o njegovem zasebnem življenju ne ve prav veliko.


Lastnik eBaya je dobrega srca
40-letni Jeffrey Skoll, prvi predsednik eBaya, danes ni lastnik večinskega deleža tega podjetja, katerega delnice so v zadnjih devetih mesecih leta 2004 zrasle za 69 odstotkov, letos pa jim je vrednost padla za 28 odstotkov. Fundaciji, ki nosi njegovo ime in sodeluje v akcijah po vsem svetu, je podaril najmanj 300 milijonov dolarjev. Jeffrey, ki ima na svojem bančnem računu pet milijard dolarjev, svoj denar vlaga tudi v filmsko industrijo, natančneje v Ovation Enterteinment, kjer snemajo filme s socialnimi temami in o ljudeh, ki delajo dobra dela.


Ta Rus živi in dela na mrzlem severu
39-letni Mihail Prohorov, čigar denarnica je debela 4,4 milijarde dolarjev, je skupaj z Vladimirjem Potanjinom ustanovil podjetje Interros, ki se ukvarja s kovinami, strojništvom, kmetijstvom in mediji. Od leta 2001 je Prohorov na čelu njenega najpomembnejšega hčerinskega podjetja Norilsk nikel, njegov delež v podjetju je malenkost večji od Potanjinovega. Mihail je reden gost v tabloidih, saj večkrat organizira glamurozne zabave na francoski rivieri, od koder se po kratkem oddihu vedno vrača na svoje delovno mesto v bližini severnega tečaja.


Vas zanima eden od lastnikov Yahooja?
38-letni David Filo, ki se lahko pohvali s 3,1 milijarde dolarjev bogastva, je skupaj s poslovnim partnerjem Jerryjem Yangom izdelal eno najbolj znanih spletnih strani - Yahoo. Oba, tako Filo kot Yang, sta diplomirala na Stanfordu.


Milijarderja sta postala, ko so se delnice njune spletne strani pojavile na borzi. To je bilo leta 1996. Pred petimi leti sta vložila 10 milijonov dolarjev v tekmeca - Google, kjer sta zaslužila 5.000-krat več, kot sta vložila. Lani je Yahoo nehal uporabljati Googlovo tehnologijo in trenutno izboljšuje svojo.


Najmlajši milijarder in princ ... Za vas?
Albert von Thurn und Taxis, 21-letni nemški princ, je težak tri milijarde dolarjev. Je najmlajši milijarder, ki je pri osemnajstih po očetu nasledil velikansko bogastvo. Poleg nepremičnin in vrednih umetniških del ima tudi podjetje, ki se ukvarja z visoko tehnologijo. Njegovo pogozdeno posestvo je veliko 30.000 hektarjev in velja za eno največjih posesti te vrste v Evropi. Trenutno živi v družinskem dvorcu Emmeram pri Regensburgu skupaj z mamo Glorio in starejšima sestrama Mario Terezijo in Elizabeto.