V podkastu obravnavamo večkrat zamolčane teme o spolnosti. Foto: Radio Slovenija
V podkastu obravnavamo večkrat zamolčane teme o spolnosti. Foto: Radio Slovenija

V vaši aplikaciji za podkaste danes najdete zadnji del, v katerem Eva in Luka ocenjujeta preteklo in se ozirata v prihodnjo sezono. Kot pove že naslov članka, vas ustvarjalci podkasta pred začetkom druge sezone vabijo, da jim pišete na naslov evolucijauzitka@rtvslo.si.

Zanima jih, ali ste v podkastu izvedeli kaj novega o seksu? Vas je kaj presenetilo? So vam Mojca, Matej, Tanja, Milena, France, Miha, Sonja, Daša, Kaja in Kai s svojimi osebnimi zgodbami razkrili čisto nove ali znane izkušnje, s katerimi ste se lahko identificirali? Kateri strokovnjaki, v oddajah ste jih slišali približno 20, so vam najbolje razložili spolnost?

Ustvarjalce podkasta zanima tudi, kako se vi pogovarjate o seksu, kakšne imate zadrege pri tem, kaj vas zanima, morda bi radi rešili konkreten problem? Na elektronskem naslovu evolucijauzitka@rtvslo.si bodo zbirali vaše spolne izkušnje in užitke. Zanima jih, kako ste začeli odkrivati svoje telo, ste se morda soočili s kakšno od spolnih motenj, kakšne stereotipe in predsodke ste s prakso ovrgli? Torej, kaj v zvezi s seksom vas skrbi, česa se veselite, in seveda, ali in kako v seksu uživate?

Vaše izkušnje bodo, seveda popolnoma anonimno in pod drugimi imeni, osnova za raziskovanje spolnosti v drugi sezoni, v kateri bodo sodelovali tudi raziskovalke in raziskovalci spolnega življenja v Sloveniji.

Prvi del druge sezone Evolucija užitka bo izšel 14. februarja prihodnje leto, za valentinovo, saj je "pot do zadovoljujočega spolnega in intimnega življenja bolj kot z darili, rožami in romantičnimi večerjami tlakovana z znanjem in iskrenim pogovorom", še zaključujejo ustvarjalci podkasta Evolucija užitka.

Kakšna je bila vaša evolucija užitka?