Sprehajanje psa tudi med omejitvijo gibanja je dovoljeno po vsem svetu. Foto: Reuters
Sprehajanje psa tudi med omejitvijo gibanja je dovoljeno po vsem svetu. Foto: Reuters

Policija v Sherbrooku v pokrajini Quebec je v soboto okoli 21. ure na pločniku ustavila par, pri čemer je imela 24-letna ženska 40-letnega moškega na vrvici. Sprehajala sta se eno uro po začetku policijske ure, ki velja v celotni pokrajini, poroča kanadski spletni portal Montreal Gazette.

Tiskovna predstavnica policije Isabelle Gendron je dejala, da kljub opozorilu, da kršita protikoronske ukrepe in da ju lahko oglobijo, nista želela sodelovati s policisti. "Eden od njiju je imel drugega na povodcu, in ona je rekla, da sprehaja psa, pri čemer je pokazala na svojega partnerja," je povedala Gendronova. Pri tem se je ženska, ki je bila popolnoma resna, sklicevala na izjemo v odloku o policijski uri.

Ta omogoča sprehajanje psa tudi po 20. uri, a le v krogu enega kilometra od doma. Policisti so skušali paru to razložiti, vendar pa sta moški in ženska dejala, da jima bo v veselje, če bosta dobila kazen. Zatrdila sta še, da bosta še naprej kršila pravila in da bosta videla, koliko kazni bosta dobila, so povedali na policiji.

Želel je biti zunaj med policijsko uro

V mestu, ki leži okoli 150 kilometrov vzhodno od Montreala, so predtem že ustavili tudi pijanega motorista, ki je kršil policijsko uro. Dejal je, da "je želel zgolj videti, kako je biti zunaj med policijsko uro", je povedala Gendronova po poročanju francoske tiskovne agencije AFP.

V pokrajini Quebec so do zdaj izdali 740 kazni zaradi kršitev policijske ure, ki bo veljala štiri tedne.