24-letna oblikovalka iz Filadelfija v ZDA, ki izdelke prodaja na Etsyju vse od leta 2021, je zatrpana z delom, odkar je Beyonce pred nekaj dnevi objavila napovednik za težko pričakovano turnejo.

Abby je za britanski BBC spregovorila o nenadni prepoznavnosti. Kot je povedala, jo je eden od pevkinih stilistov poiskal na začetku junija. Sprva je mislila, da gre za spletno prevaro. Ko je minil začetni šok, se je po posvetu s stilistom, kakšen klobuk ustvariti, lotila dela.

"Tako me je skrbelo, da bo pošiljka zamujala ali da se bo kaj zgodilo, da sem bila pokonci vso noč, da sem dokončala klobuk." Na klobuk je ročno vtkala koščke zrcalnega stekla, to ji je vzelo približno šest ur. Kot je razkrila oblikovalka, je pevkini ekipi zaračunala 215 ameriških dolarjev za klobuk, dodatnih 60 dolarjev so odšteli za hitro pošiljko.

Abby je skrivnost sledilcem na Instagramu delila takoj, napisala je: "Poglejte klobuk, ki sem ga naredila za Beyonce." Dodala je: "Vsi so mislili, da gre za veliko šalo."

Prijatelji in sledilci pa so ji začeli verjeti na začetku februarja, ko je Beyonce na Instagramu objavila napovednik na turnejo, na katerem izstopa Abbyjin klobuk.

Sorodna novica Beyonce napovedala težko pričakovano "renesančno" turnejo

"O moj Bog, postalo je dobesedno noro. Mislila sem, da je konec zgodbe z Beyonce. Nisem vedela, da je klobuk vključila v fotografiranje. Že to, da ga je nosila, je res kul."

In kaj zdaj pravijo njeni prijatelji? "Očitno mi zdaj vsi verjamejo," je povedala Abby.

Drug za drugim so ji bližnji začeli pošiljati povezave do člankov o njenih klobukih.

In naročila so eksplodirala. Za pomoč je prosila mamo in očeta, vendar pravi, da bo svojo proizvodnjo ohranila na približno dveh kosih na dan.

Toda po eni stvari je trenutno še večje povpraševanje kot po klobukih – vstopnicah za turnejo, ki jo je pomagal promovirati Abbyjin klobuk.

Abby vstopnice še nima: "Sem velika oboževalka Beyonce, a vstopnice je tako težko dobiti. In če bo naval še večji, bom s prijatelji stala pred stadioni in prodajala klobuke."

Beyonce na koncertnih odrih po štirih letih
Beyonce bo s koncertno turnejo prekinila štiriletni koncertni post.

Turneja Renaissance World Tour 2023 bo začela 10. maja v Stockholmu, evropskih lokacij bo skupno 15 – med drugim Pariz, London, Bruselj, Barcelona, Amsterdam, Frankfurt, Köln in Varšava. V ZDA bo koncertov 26. Turnejo bo sklenila 27. septembra v New Orleansu.