Seanu je podvig uspel s pomočjo brata in prijateljev. Foto: Youtube
Seanu je podvig uspel s pomočjo brata in prijateljev. Foto: Youtube

Kalifornijskega navdušenca nad Disneylandom zaprtje ni ustavilo, da se poleti ne bi vozil z vlakcem smrti. Na svojem vrtu je marca, ko je zabaviščni park zaradi pandemije novega koronavirusa moral nehati obratovati, začel graditi repliko Matterhorna, enega izmed najbolj znanih vlakcev smrti Disneylanda.

"Od nekdaj sem si želel zgraditi svoj vlakec smrti in Disneyjevi so bili zame vedno posebni, saj so vsi tematsko obarvani in govorijo edinstveno zgodbo," je povedal LaRochelle in dodal, da je ena izmed prednosti pandemije to, da lahko delaš stvari, za katere je prej zmanjkalo časa. Na svoje posestvo pa je s svojim podvigom žele prinesti vsaj malo čarovnije.

Posvetil se je tudi podrobnostim, kot je jeti. Foto: Youtube
Posvetil se je tudi podrobnostim, kot je jeti. Foto: Youtube

"Koronavirus je vse spremenil, in kar si želiš je le, da v življenje vrneš nekaj normalnosti," je razložil in priznal, da je bil Disney med odraščanjem velik del njegovega življenja. Svoji družini pa je želel zagotoviti vsaj delček izkušnje, ki so jo sicer zamujali.

Manjša različica Matterhorna deluje

Vlakec smrti se nahaja kar na vrtu. Foto: Youtube
Vlakec smrti se nahaja kar na vrtu. Foto: Youtube

Miniaturna različico Matterhorna, ki je bil sicer zgrajen v Disneylandu leta 1959 in temelji na podobi istoimenske švicarske gore, je končal julija, ponaredek pa deluje brezhibno. Matematični in mehanični genij projekta je bil njegov brat, na pomoč pa je priskočilo tudi okoli 30 prijateljev. Dvonadstropni vlakec smrti v Napi jim je tako uspešno popestril poletje.

LaRochelle, študent arhitekture, je poudaril tudi, da je želel v svojo stvaritev vključiti kar se da veliko podrobnosti dejanskega vlakca smrti, to pa vključuje tako rekonstrukcijo alpske pokrajine kot tudi slavnega jetija. Tema vlakca je namreč iskanje tega skrivnostnega bitja, obiskovalci pa medtem sedijo v vagončkih, ki so oblikovani kot bobi.

Disney je sicer julija lahko odprl svoje parke na Floridi, kjer so strogo upoštevani varnostni ukrepi. Kdaj pa se bo spet odprl kalifornijski Disneyland, še ni znano.