Don Draper z obveznim kozarčkom viskija zaseda prostor ob točilnem pultu. Foto: AP
Don Draper z obveznim kozarčkom viskija zaseda prostor ob točilnem pultu. Foto: AP

A to še zdaleč niso bile običajne lutke, po kakršnih so posegali gostinci drugje po svetu v preteklih mesecih in s čimer so zagotovili, da so gostje dobili občutek, da niso v polprazni restavraciji. Ne, restavracija Peter Luger Steak House je uporabila res spreten marketinški trik: gostilno je napolnila z lutkami, ki si jih je izposodila iz newyorškega muzeja lutk Madame Tussauds.

Druženje z Donom Draperjem in Holly Golightly

Ob točilnem pultu je tako s kozarcem viskija v roki slonel Don Draper, lik iz serije Oglaševalci, ki ga je upodobil Jon Hamm, za mizami pa so se "družili" voščeni nekdanji igralec ameriškega nogometa, zdaj pa televizijski komentator Michael Strahan, televizijski voditelj Jimmy Fallon, znani ameriški napovedovalec vremena Al Roker, poglede pa je pritegnila tudi Holly Golightly (oziroma Audrey Hepburn) iz filma Zajtrk pri Tiffanyju.

Vodstvo newyorške restavracije je v sporočilu za javnost pojasnilo, da so se ta podvig, ki je nastal v sodelovanju s slovitim muzejem voščenih lutk, odločili, ker so ocenili, da "bo to varen, a zabaven način, kako zapolniti sedeže, ki morajo zaradi ukrepov za preprečevanje širjenja novega koronavirusa ostati prazni", je za AP pojasnil pomočnik vodje restavracije Daniel Turtel.

Rahlo (ampak res rahlo) rahljanje ukrepov

Kot omenjeno, so v New Yorku te dni rahlo sprostili ukrepe za preprečevanje širjenja virusa: restavracije, ki so prej delovale ob zgolj četrtinski zasedenosti, lahko zdaj sprejmejo do 35 odstotkov gostov.

Turtel je ob tem še dodal, da bodo lutke v restavraciji ostale do ponedeljka, potem pa se bodo vrnile na svoja običajna mesta, v muzej lutk, ki bo zdaj spet odprl svoja vrata.