V Bangaloreju v Indiji policisti igrajo vlogo koronavirusov in z ulic preganjajo vozila in sprehajalce. Foto: Reuters
V Bangaloreju v Indiji policisti igrajo vlogo koronavirusov in z ulic preganjajo vozila in sprehajalce. Foto: Reuters

Dokazali smo, da znamo stopiti skupaj, pomagati sočloveku in nasmejati ljubljene ter popolne tujce, četudi samo za nekaj trenutkov. Večina ljudi ostaja doma. Ker je varno in, ker lahko. Zdravstveni delavci, trgovke, policisti, varnostne službe, bankirji in še kdo, tudi poštarji, ne morejo. Britanski poštar Glen Walton se odločil nekoliko pozabavati in nasmejati okoliške prebivalce. Pisma in pošiljke je razvažal oblečen v kostumu rokoborca, roparja, Pokemona Pikachuja in princese.

"Dovolj mi je bilo te mračnosti, ljudje se ne smejijo več," je Walton povedal za Reuters. "To turobno ozračje sem želel spremeniti z zabavnimi kostumi, ki jih nosim v službi. Ljudje, predvsem otroci, me vsak dan pričakujejo, ploskajo, izdelali so celo plakate," še doda.

Njegova ideja ima tudi dobrodelno noto, saj z nošenjem kostumov zbira denar za urgentne primere zdravljenja novega koronavirusa.

Brez glasbe ne gre!

Vajeni smo že, da nas te dni s svojimi sposobnostmi in domačimi koncerti razveseljujejo številni glasbeniki. Balkoni in dnevne sobe so postali drugi koncertni odri. Nedavno je na spletu zaokrožil posnetek španskega pianista Alberta Gestosa, ki je na svojem balkonu igral skladbo My Heart Will Go On. Pri igranju klasike se mu je s sosednjega balkona hitro pridružil še saksofonist Alexander Lebron Torrent.

Pozor, koronapolicist na cesti!

V Bangaloreju v Indiji policisti igrajo vlogo koronavirusov in z ulic preganjajo motorizirana vozila in seveda sprehajalce. Policisti nosijo zelene čelade, ki z obliko spominjajo na mikroskopsko obliko virusa.

Kako se ljudje po svetu odzivajo na pandemijo?